成世女都未黎過新蒲崗,真係大香里。有幸得友人介紹,黎到新蒲崗呢間頗有名氣的火鍋店。 店內四人檯較狹窄,一張四人約「茶餐廳卡位座椅」的大小還要放一個電磁爐和鍋, 坐得吾太舒服。 不過重點自在食,今日點了「雙龍吐珠海鮮船」,包括兩隻開邊龍蝦和四款時令海鮮,蝦、青口、蜆和鮑魚,加上顏色鮮豔的蕃茄,粟米,秀珍菇和洋蔥,呢個湯底有幾正應該都吾駛我介紹啦! 😍海鮮幾新鮮,爽口彈牙,冇沙,正! 我地仲叫了牛爽肉,真心好好食,好滑好嫩口,我地總共叫了四碟! 好誇張! 😱(其實一碟吾太大嫁)。 另外鵝腸都值得一試! 鵝腸是以前細個打邊爐的必食之一麻,鵝腸都算洗得幾乾淨,浸落去滾幾滾就食得,吾會縮水食落又「霎霎聲」好滋味! 雖然坐得迫左d , 但係冇限時吾駛食到趕頭趕命,仲要有咁多好野食都ok la !

雙龍吐珠海鮮船
牛爽肉