2024-02-06 12 瀏覽
💖 金仔米線 (新蒲崗)✨新蒲崗大有街3號萬廸廣場地下B號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️新年一家人就係要食盆菜🍲,不過我自己就唔係好鍾意食盆菜,因為成日都覺得好齋,所以今次由我發辦🤭,我就一早訂購咗金仔米線嘅龍蝦雞煲,貪佢係雞煲,超多肉❤️-金雞煲🍲 $538加左$88轉大龍蝦🦞,超抵食🤭。當中嘅雞件係用麻辣重慶土佬雞,四至六人份量足足有1隻😍一家人食啱啱好🤩。鮑魚炆得好入味😋我最鍾意嘅就係酸菜腩肉😳,好正!超級腍。另外仲有豬大腸、鴨血、水魷、豬皮、鮮冬菇、蘿白、蓮藕、支竹同雲耳,好足料🫶🏻另外我覺得佢個湯底都好好味,麻麻辣辣,入邊仲有香葉、花椒、八角、小茴香🌿所以拎嚟淥菜超惹味🤫如果大家都想食辣嘅盆菜不妨考慮吓呢一間餐廳🤭想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 金仔米線 (新蒲崗)
✨新蒲崗大有街3號萬廸廣場地下B號舖

-金雞煲🍲 $538

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-02-02
15 分鐘 (外賣自取)
團年飯