2020-01-23 48 瀏覽
屋企人生日飯,父母未試過,決定近近地去新蒲崗食蒸海鮮。有幾款套餐可以選擇,第一次食就是佢最抵食$368餐,都有成九款海鮮,最後係海鮮粥同甜品。頭幾款海鮮都係由waiter姨姨serve,但有時佢會太忙,唔得閒幫我地拎出黎,搞到啲帶子同原條無骨東星斑就蒸過熟。而呢間餐廳同其他嘅蒸海鮮專門店唔同,主要係食鮮味,唔會外加調味料等等。最好味就係星斑片同超大隻嘅瀨尿蝦。主要食蟹嘅時候,老闆會好細心講解,又會問大家鍾意食公定乸,硬身嘅蟹膏定係軟身等。仲會介紹佢哋喺邊度入貨,點樣洗同埋點樣準備啲食材,睇得出真係好有心去經營。最後已經勁飽,連最重要吸晒精華嘅海鮮粥都食唔落。已蒸海鮮黎講,性價比真係算幾高,值得一試。
屋企人生日飯,父母未試過,決定近近地去新蒲崗食蒸海鮮。

• 野生大賴尿蝦
  • 菲律賓大黃奄