2023-12-26 126 瀏覽
新蒲崗對我黎講太陌生 某日朋友話同事講 新蒲崗有間好得意的餐廳 有泰國菜食的日本菜 然後佢帶我去試試原來係一個大鋪 分兩邊 各自有自己的餐牌咁我今日先揀日本菜 所以就係泰國的氣氛下 食了一餐好用心的日本餐天氣有d涼 咁就叫壽喜燒擺盤用心 每樣材料 蔬菜和豆卜都有足夠兩個人食 湯底就偏甜 豆腐滑嘟嘟又不會煮爛 筷子都夾得起牛肉分開上自己落 普通牛肉片,但味道非常濃郁肉味 又淋 不是普通肥牛片咁得脂肪份量都好足夠我覺得不需要樣樣都是和牛才是高質素簡單的家庭式材料和方式 都吃得都好有quality簡單的鍋物 但食材 擺盤 餐具 都好細緻 感受到廚師準備嘅時候的心意和認真仲貼心的準備了雞蛋和粉絲另外,我哋仲加咗鰻魚炒飯 每一粒飯都充滿鰻魚汁,還有青紅椒粒增添色彩同解濃味鰻魚粒的份量多很多 每啖飯都可以有鰻魚然後都仲係好為食,所以叫多咗兩個小食有邪惡嘅雞皮餃子 雞皮脆卜卜 入面都仲好juicy仲有章魚燒 上邊滿滿的配料好邪惡餐廳喺新蒲崗圖書館同一棟大廈係一個轉角位門口,有個大魚缸 下次要試埋他的泰國菜
新蒲崗對我黎講太陌生

我覺得不需要樣樣都是和牛才是高質素
簡單的家庭式材料和方式 都吃得都好有quality

仲貼心的準備了雞蛋和粉絲

鰻魚粒的份量多很多 每啖飯都可以有鰻魚

然後都仲係好為食,所以叫多咗兩個小食

有邪惡嘅雞皮餃子 雞皮脆卜卜
入面都仲好juicy

仲有章魚燒 上邊滿滿的配料好邪惡

餐廳喺新蒲崗圖書館同一棟大廈係一個轉角位門口,有個大魚缸
下次要試埋他的泰國菜