黎到MIKIKI商場,見到呢間六本木屋店餐廳外在門面好可愛,店內裝潢都好靚,好適合打卡,又突然間想食鰻魚飯,所以就入去試一試。環境幾舒服😌地方又大同闊落。香港好少地方可以坐得舒服又傾到計,食野又抵食。下午茶餐有4款,價錢$30幾 - $45左右,都算抵食。好貼心,仲會附送韓國包裝酒精搓手液。下午茶鰻魚飯$45,有半條鰻魚,加鰻魚汁,飯都算幾好食。由於太肚餓,食完都無影相。如果想食原條鰻魚,店員推介有另一個正價餐,係$91 的蛋包飯配原條鰻魚,睇落都幾吸引。買野食程序係到櫃台嗌野食同付款,之後會俾一個感應器,到響的時候出去拎餐就得喇。送餐時會有酒精搓手液在餐盤上。有得自助斟水,全部都乾淨整齊食完之後,見到佢有$10 的限定3.6牛乳雪糕🍦,仲要買一送一,即係$5一個!但食緊果時發生左段小插曲,原先店員用雪糕筒裝住個雪糕俾我。我食食下時,成舊雪糕跌左落地!丫,個地下污糟哂!跟住出去同店員講想清潔下,佢地好好,即刻處理,仲係咁話好小事、唔緊要!仲俾番杯雪糕我,用杯裝就穩陣點。真係唔好意思同埋多謝佢地咁好人!態度又好!問番先知原來佢地新開,算唔錯呀!
店內裝潢都好靚,
好適合打卡,又突然間想食鰻魚飯,所以就入去試一試。

下午茶餐有4款,價錢$30幾 - $45左右,都算抵食。
好貼心,仲會附送韓國包裝酒精搓手液。

有得自助斟水,全部都乾淨整齊

問番先知原來佢地新開,算唔錯呀!
2020-03-17