2009-12-14 7 瀏覽
從未去過Discovery Bay, 今個星期日見天気好、所以走左入去。入到去已是下午3点。但早午餐仍未食、知到ZAKS這餐廳十分好評、於是決定一試。在餐廳磽了2個Round,仍找不到正門、最後在露天茶座走入去隨便找個Waiter。95%以上在座的都是外国人、Waiter 都是外国人為主。完全是100%西化之餐廳、享受Causel 及Freedom。若香港人・中国人來説可以話不要期待有Service。但需他們時(E.g.帯位、落単、上菜…等)、態度及効率均很好。由於肚餓、所以Order Dinner 份量:Lemon Lime Bitter: 我無飲、但老公飲完話味道好好。Orange Squash:味道好Balance、好Fresh。好好味。Ceaser Salad with Salom:三文魚同菜都好新鮮。由於老公唔食三文魚、叫Waiter分開上、很楽意便給我們安排了。Carbonrane:好Creamy、不是太"溜"。無想過好好味。House Pizza:我覺得呢個係必吃。用料和配答非常Fresh,好多Cheese,又有Cream和Chili Sause在上面、湿湿地但批底脆。十

在餐廳磽了2個Round,仍找不到正門
、最後在露天茶座走入去隨便找個Waiter

95%以上在座的都是外国人、Waiter 都是外国人為主。

由於肚餓、所以Order Dinner 份量:
House Pizza:我覺得呢個係必吃。用料和配答非常Fresh,好多Cheese,又有Cream和Chili Sause在上面、湿湿地但批底脆。十分好味。

食物是外国人Size, 靚View。

最後埋単$390, 価錢可接受。
(只係Discovery Bay好似無乜好去処、應該有排都唔会再去了。)
2009-12-13