2023-09-20 12 瀏覽
今次約左成班朋友一齊去食韓國餐廳🇰🇷難得有韓國餐廳開係大西北😆😆 梗係要去嚐鮮體驗一下!第一個嗌咗Spicy Toppokki🌶️ $123佢個醬汁係非常開胃同惹味,主要係以蕃茄蘑菇作為基底,再加上辣醬!成個配搭都幾match🥰青口同章魚嘅份量非常多,完全唔使擔心唔夠分嚟食,而且高質+新鮮‼️第二個就嗌咗Busan Deep Fried Soft ShellCrab🦀$148鍾意食軟殼蟹嘅朋友必叫!佢嘅蟹炸得好香脆且唔覺得好油膩仲要食到啲蟹膏!超級推介🥰第三個嗌咗Crab Festival(Large) $193薄批Pizza嘅優點就係唔會覺得食咗好多澱粉入肚😂滿滿嘅蟹肉章魚碎仲有拉絲芝士放入口中,口感超級豐富!會想一舊接一舊嚟食😍第四個就叫咗Garlic Sweet Chilli Gangjeong Chicken(6pcs) $118勁鍾意佢撲鼻而來嘅蒜香味!同埋嗰種甜辣汁嘅味‼️成嚿雞係包裹住醬汁肉質勁鮮嫩多汁,唔會覺得好膩🫶🏻第五個就叫做Kwari Myul Chicken(6pcs) $153呢隻辣椒咬落去唔會好辣!所以同個炸雞一齊食都幾match😆仲有芝士粉鋪喺面!有顏值之餘又好
今次約左成班朋友一齊去食韓國餐廳🇰🇷
難得有韓國餐廳開係大西北😆😆
梗係要去嚐鮮體驗一下!

第一個嗌咗Spicy Toppokki🌶️ $123

Crab🦀$148
鍾意食軟殼蟹嘅朋友必叫!
佢嘅蟹炸得好香脆且唔覺得好油膩
仲要食到啲蟹膏!超級推介🥰

勁鍾意佢撲鼻而來嘅蒜香味!
同埋嗰種甜辣汁嘅味‼️成嚿雞係包裹住醬汁
肉質勁鮮嫩多汁,唔會覺得好膩🫶🏻

有顏值之餘又好食~

嘢飲我自己就推介Pink Berry Ade
個Berry味出乎意料地唔假,影相超有feel之餘,飲落去超級Fresh!! 飲落去都有啲薄荷香
都幾特別👍🏻