招聘中
$18,000-$22,000
月薪
餐廳: Chicken Factory (御海灣商場)
資訊:

2023-10-09 688 瀏覽
首先隻雞係霉既,雞皮完全無彈性,而且份量唔多,呢個價位出返去買海南雞大把質素好過佢。其次個雞飯係爛既,糊到不得了,好似小朋友粥仔咁,食泥咁既感覺,而且最重要既雞油香味同其他調味係欠奉,配搭既醬汁同醃菜只能講不過不失。椰子雞湯反而合格,但要加錢,細細碗但入邊都算足料,有兩舊雞髀肉同大量椰子片。入口偏鹹少少但湯底算係濃厚,少少稠(杰)總之總括而言,個飯$49完全唔值,個湯又要另外加錢,其實去好幾間出名嘅海南雞店,差唔多嘅價錢都已經包埋碗湯。
海南雞飯
椰子雞湯