間唔時都會嚟呢度食飯,貪呢度幾好坐,裝修又舒服。 今次見佢個Tasty Treat Combo 嚐吃套餐 ($560) 轉咗menu,又可以試新嘢啦🍽🌹五花肉玫瑰燉飯出色! 韓式玫瑰醬比例較得唔錯,配燉飯度啱啱好唔會太膩,個辣味仲幾香幾過癮! 五花肉口感幾爽,食落感覺唔肥。火辣辣龍蝦年糕🦞龍蝦有咬口,年糕醬係帶有少少辣味嘅茄汁底,配上年糕煙煙靱靱唔錯。🦐大笑蝦蝦煎蔥餅蝦肉爽口,蔥餅嘅蔥油味重,又煎得夠脆,食落幾香口。🥜花生醬牛角包窩夫配千層拉絲龍鬚糖花生醬濃味夠香,表面仲有啲花生碎增添層次同口感! 龍鬚糖有好幾層拉絲,估唔到入面仲有花生餡! 再加埋煉奶,成件事好港式😋最愛奶醬❗️紅噹噹火龍果沙冰 🍷沙冰味道係有啲火龍果、黑加侖子/🍇提子咁,係清新嘅水果味,唔會好甜! 飲到底仲有啲紅肉火龍果粒粒添。🍫溶化朱古力(熱)本身杯朱古力已經夠濃,再加上朱古力碎同可可粉溶化向表面,感覺更濃厚😋

🌹五花肉玫瑰燉飯

火辣辣龍蝦年糕🦞

🦐大笑蝦蝦煎蔥餅
蝦肉爽口,蔥餅嘅蔥油味重,又煎得夠脆,食落幾香口。

🥜花生醬牛角包窩夫配千層拉絲龍鬚糖

紅噹噹火龍果沙冰 🍷

🍫溶化朱古力(熱)

2024-02-26