2013-08-31 70 瀏覽
屯門人氣新地標 v city 開幕 , 當然要找機會去逛逛啦, 剛好亞仔放假,便去逛完商場再食飯, 當天星期四不是假期 , 但好旺好多人, 如果是星期六/ 日, 真不敢想像會迫到什麼樣......二樓食店街行個圈, 大部份店門外都站滿等位的人, 不敢相信閒日都可以咁旺 , 行近越悅, 門外沒人等位, 心想會否唔多得, 才沒有人等位 , 但見店鋪裝飾好清雅有舒服感覺 , 加上心急唔想加入等位大隊, 所以抱住一試心態入去試試 , 結果都幾滿意  四人餐 $298 都幾抵食 , 單叫個拚拼盤已經要九十多元 , 仲有四碗/碟粉或飯, 又有菜和飲品, 不用多想就落單.越式拼盤 : 有幾款小食, 份量都足 , 味道ok , 但蝦片不脆要扣一點分 每碟飯都可選兩款餸配搭 , 但供選擇的餸不多 , 部份跟拼盤重覆了 >.<紅米飯原本以為會硬和鞋口 , 但食落不感覺硬都ok 河粉都幾滑 , 金邊粉普通有少少鞋口, 生牛肉尚算新鮮有牛味, 牛腩片未夠淋,湯底ok幾好
期六/ 日, 真不敢想像會迫到什麼樣......

抱住一試心態入去試試 , 結果都幾滿意

粉或飯, 又有菜和飲品, 不用多想就落單.

紅米飯原本以為會硬和鞋口 , 但食落不感覺硬都ok
湯底ok幾好
題外話/補充資料: 冷氣好大 , 試過轉枱都感覺凍, 最好帶件薄外套
2013-08-15