2016-06-28 409 瀏覽
薩利亞食慣食熟,父親節唔想上酒樓所以又去食,一行5人去到薩利亞,門口已經人山人海,等了11張檯!足足半小時,間舖好忙,等好耐先有人來落order。我們先點:-野菌忌廉意粉,普普通通, -墨汁意粉,加入洋蔥粒同炒好香!-雞肉多利亞飯, 雞肉芝士焗飯芝士很香好好味!-水牛芝士pizza十分煙韌, 裡面沒有其他配料,這樣更可吃出原汁原味。-帕馬火腿pizza, 平時我們會叫2個水牛芝士pizza, 今次因早排在其他食店吃過帕馬火腿pizza,覺得很好吃, 所以改了1個為帕馬火腿pizza, 但家人都覺得麻麻, 可能全家人都不喜歡吃火腿等醃製食物吧!-黑椒牛扒都算多汁!吃得七七八八,但因份量太少, 我們通常都要叫多一round, 我們叫了鐵板蜆肉和2個意粉:野菌肉醬意粉和蜆肉意粉, 這裡的意粉不會太港式, 太稔, 所以都OK總括而言薩利亞味道好, 又精美, 細細碟可以多試幾款, 埋單$307!
-野菌忌廉意粉,普普通通,
-墨汁意粉,加入洋蔥粒同炒好香!
-雞肉多利亞飯, 雞肉芝士焗飯芝士很香好好味!
-黑椒牛扒都算多汁!

黑椒汁牛扒
邦哥尼意粉
帕馬火腿pizza
野菌肉醬意粉
墨汁意粉
雞肉多利亞
2016-06-19
$61.4 (晚餐)
父親節
  • 水牛芝士pizza