2009-09-07 8 瀏覽
睇完一輪食評兼朋友頂力介紹,懶洋洋的星期日終於有機會同bf試一下pizza and chicken2個人叫o左個大胃A餐: (星期日晚, 需等一HR)接線生好似超忙,好急速咁問完即收線不過個送外賣staff又幾好禮貌o家!1.) PIZZA-環遊世界外表幾得, 餡料比PIZZAHUT多, 而且味道唔錯, 同"超級至尊"有得比不過餅皮偏軟, 外圍偏硬--->扣分!他們主張用橄欖油, 是否因為落得太多, 我覺得整體個PIZZA都偏油--->扣分!2.) 小食-3件炸雞炸雞好多人都話正, 但亦係最令我失望之作哦!雞皮香脆,而且大大件, 就連個雞鎚都大過肯X基成倍呀!肉質嫩滑,仲熱辣辣o家不過....................我嫌佢唔夠味, 好似比較淡口--->扣分!最大問題係唔知點解有一陣"SO味"--->扣分!我同BF都覺得怪怪地,真係好唔得, 究竟佢用o既係咩雞呢?好衰唔衰將3罐汽水換埋3件炸雞(FREE)同bf每人食左3件唔好食o既雞,想c......3.) 夏威夷焗豬扒飯LEE個味道唔錯, 而且大大盒, 豬扒分量足夠, 一個人食真係好飽(第日我拎

2個人叫o左個大胃A餐: (星期日晚, 需等一HR)
接線生好似超忙,好急速咁問完即收線
不過個送外賣staff又幾好禮貌o家!

1.) PIZZA-環遊世界
不過餅皮偏軟, 外圍偏硬--->扣分!

2.) 小食-3件炸雞
炸雞好多人都話正, 但亦係最令我失望之作哦!
雞皮香脆,而且大大件, 就連個雞鎚都大過肯X基成倍呀!
肉質嫩滑,仲熱辣辣o家
最大問題係唔知點解有一陣"SO味"--->扣分!
我同BF都覺得怪怪地,真係好唔得, 究竟佢用o既係咩雞呢?

好衰唔衰將3罐汽水換埋3件炸雞(FREE)
同bf每人食左3件唔好食o既雞,想c......

3.) 夏威夷焗豬扒飯
LEE個味道唔錯, 而且大大盒, 豬扒分量足夠, 一個人食真係好飽(第日我拎左返公司當lunch)

2個人食"大胃A餐"好似食梗3人分量, 好飽好飽
不過我諗我唔會再食佢個炸雞呀!!

2009-09-06
$72.5 (晚餐)