身為附近街坊,見有呢間咁多好評嘅餐廳,就邀請外國來港的朋友來食晚餐聚聚。餐廳細細地但幾好坐,我地食7:45pm,個場只係半滿。點既扒餐同甜點都水準ok,但成個過程都好趕同唔太人性化。例如手機落扒餐唔係個個扒餐有得揀扒熟度(可能系統有bug?),甜品雪糕味道無得揀(職員送到來先知係咩味),而當大家食緊個主菜就有職員行來「提醒」大家8-10分鐘後就會上甜品(而唔係等客人話起先起甜品)。每隔2-3個字就會有職員來收碟比signal想客快d走咁。雖然我地book 7:45pm食90分鐘,而openrice上餐廳資料寫住間嘢收10pm, 我地食完主菜時其實場內無客而門外都無客,但就一直好有壓力坐耐d都唔得咁。同朋友呢餐gathering就趕趕趕咁完左。職員全程無笑容,非常cool,有d唔知點咁。身為香港人,香港其實好多餐廳本身好有實力,就硬係喺呢d根本唔需要咩cost嘅位比客人扣左分,真心覺得好唔抵。

• 是日廚師發辦牛扒