2020-06-23 204 瀏覽
屯門係好少有石板燒牛嘅餐廳,唔想委屈自己食任食放題燒肉,可以選擇哩間炻板燒!成日見佢排長龍,之前都冇機會試,今日朋友話提議食哩間黃店,好好彩我哋8點幾去到仲有一張吉枱,唔使等!👏🏻舖頭內掛住好多黃色文宣,好靚❤️1)封門柳十片 配白飯+麵豉湯+凍熱餐飲石板燒重點係控制燒既時間,燒耐左肉變老,咩食慾都無晒。開頭見得十片都諗會唔會唔夠飽,若果一男一女食,食到尾其實都好夠。有舊細脂肪比你搽係鐵板,迫d油出黎你就可以開始燒。從來都無聽過咩係封門柳,原本係牛橫隔膜肌肉,一牛得一條,較罕有。脂肪紋路平均,食落都重牛味,肉質鮮嫩較腍,基本上唔駛點醬汁都好好味!個人認為燒到約五成熟就好,放一陣等餘溫令片牛再熟多dd,prefect!2)吉列牛板腱 +$15轉烏冬+麵豉湯+凍熱餐飲佢個吉列牛炸得好脆,不過略嫌牛味唔夠濃,所以我都會點醬汁一齊食,反而佢個烏冬都唔錯(圖4: 有海苔,香蔥,粟米粒)3)飯係有飯素(芝麻 海苔 鰹魚)好少地方會配飯素,絕對睇得出佢地係用心經營既黃店!
舖頭內掛住好多黃色文宣,好靚❤️

1)封門柳十片 配白飯+麵豉湯+凍熱餐飲

2)吉列牛板腱 +$15轉烏冬+麵豉湯+凍熱餐飲

3)飯係有飯素(芝麻 海苔 鰹魚)
好少地方會配飯素,絕對睇得出佢地係用心經營既黃店!
封門柳
吉列牛板腱