2019-03-20 69 瀏覽
湯底一向都係火鍋中既靈魂,無論食材有幾新鮮,都要有個出色既湯底,令食物味道昇華,豐富番整餐飯既感覺。今次呢間火鍋店主打花膠湯底,對女士男士都好有益處,決定一試。由於想試真d個味(其實係怕第一次食會伏🤣),所以揀左最正常既濃厚花膠雞湯底。火鍋配料算係多樣化,只係飲品得幾款汽水係仼飲,其他要加錢。好少見火鍋店有一碟餐前小食送過黎(某d舖係自助去拎既🤔)主體終於出場,花膠好大片好滑,食落去好舒服。出色既仲有入面d雞,非常滑同好有雞味(無冰鮮既味道),重點係個湯好好飲,未開始食配料先飲兩碗👍🏻👍🏻當下覺得個皮膚滑左🤣每次黎到既火鍋料份量唔算多,但上面幾款都好食,重覆叫左幾次。最好既係一路食個口都好jam有骨膠原,好滋補😂打完邊爐,仲會有個糖水送,令個口腔無左油膩感。環境以懷舊風為主,配合”偽”紅光管。唯一想佢改善既係個background music開得太大聲,講野好似要叫出黎😅整體黎講,想抵食而健康既話,呢間係選擇之列。

火鍋配料算係多樣化,只係飲品得幾款汽水係仼飲,其他要加錢。

好少見火鍋店有一碟餐前小食送過黎(某d舖係自助去拎既🤔)
濃厚花膠雞湯

打完邊爐,仲會有個糖水送,令個口腔無左油膩感。

整體黎講,想抵食而健康既話,呢間係選擇之列。
濃厚花膠雞湯