2018-08-06 231 瀏覽
有次同班海鮮控傾計話好耐無食海鮮有人就即提議話去三聖食仲話有新鮮海鮮檔介紹朋友一早係附近關財記買海鮮買左基圍蝦、蟶子皇、美國桶蠔、元貝同龍蝦超新鮮,見到已流口水🤤由於多人同埋天氣嘅關係我地要左間房坐(唔用房會平d,不過真係太熱喇,同埋我地太嘈)俾左廚房加工之後就坐定定等食終於出場喇!首先係白灼基圍蝦,愈鮮嘅海鮮愈簡單煮就好,超正!食到唔停口!(加工費$72)之後就係蟶子皇!好惹味!仲要襯煎米粉底!!好耐無食過喇!(加工費加煎米粉$168)本人最愛嘅桶蠔終於出場用砵酒焗,不過味道我自己麻麻地鍾意,可能平時食開其他味,但係d蠔好大隻好咬口(加工費$124)另一最愛,元貝!亦用我最愛嘅煮法,蒜蓉粉絲!!一個字,!(加工費$120)最後就係芝士龍蝦!今次係配炒飯底,同樣好食!芝士味濃,太邪惡喇!(加工費加芝士加炒飯$248)仲有其他泰海鮮自家小菜,超推介芝心蝦丸!脆脆的外層加上熱辣辣嘅芝士心⋯何以抗拒?!(一客3粒$78)總括而言關財記嘅海鮮加泰海鮮嘅加工真係正!最後我地人頭$425雖然對窮窮的我黎講有點貴但為左食海鮮就豁出去啦!
有次同班海鮮控傾計話好耐無食海鮮
有人就即提議話去三聖食
仲話有新鮮海鮮檔介紹

朋友一早係附近關財記買海鮮
買左基圍蝦、蟶子皇、美國桶蠔、元貝同龍蝦
超新鮮,見到已流口水🤤

由於多人同埋天氣嘅關係我地要左間房坐
(唔用房會平d,不過真係太熱喇,同埋我地太嘈

俾左廚房加工之後就坐定定等食

終於出場喇!

本人最愛嘅桶蠔終於出場

另一最愛,元貝!亦用我最愛嘅煮法,蒜蓉粉絲!!一個字,
!(加工費$120)

(加工費加芝士加炒飯$248)

總括而言
關財記嘅海鮮加泰海鮮嘅加工真係正!
最後我地人頭$425
雖然對窮窮的我黎講有點貴
但為左食海鮮就豁出去啦!
  • 必食豬扒
  • 海鮮湯