2009-05-03 55 瀏覽
三pair人想試吓一D未試過的泰菜餐廳,上openrice search,見27個笑面,沒有苦面,心諗應該冇衰.點知一去到,見到個環境,仲要坐門口,極之唔得,但都試吓啦.大家都好鍾意食泰菜,當然踴躍點菜,點知沒有我喜歡吃的椰菜苗,好失望.生蝦刺身不太新鮮,食法與其他泰菜餐廳不盡相同,通常用醬油碟剩載的醬汁,只是淋在生蝦身上,而且味道沒有以往吃的那麼好味. 咖喱麵包蟹,如果沒有蟹的話,我覺得好好味,但呢味餸被那些梅梅地肉的蟹弄至失分不少.炸蝦餅,都冇乜嘢彈到佢,係個賣相小家D囉.冬蔭公湯,D蝦肉都梅梅地,唔夠辣,都幾油,好多餐廳都有呢個毛病,其實可以煮得清啲啫,我都試過有餐廳清得黎都好夠味兼好好味,但呢間唔得囉.木瓜沙律,D木瓜絲都唔爽既,唔駛問亞貴,又係唔新鮮啦.辣椒膏炒蟶子,好鬼多殼碎同沙,咦.炒金邊粉,好嚡呀!炭燒豬頸肉,係全枱惟一有人讚的餸.炭燒烏頭,有少少生.枝裝藍好啤酒同罐裝可口可樂最冇問題,青檸梳打一般,三個椰青得一個可以食埋D肉,其餘兩個都太老了.叫了一個白飯,竟然連白飯都唔得,都唔知呢間餐廳有麼是得的.後加的馬拉盞芥蘭和煎蠔餅,竟然忙記落單,算了吧,已經好飽,但其中一個
點知一去到,見到個環境,仲要坐門口,極之唔得,但都試吓啦.
炸蝦餅,都冇乜嘢彈到佢,係個賣相小家D囉.
木瓜沙律,D木瓜絲都唔爽既,唔駛問亞貴,又係唔新鮮啦.
辣椒膏炒蟶子,好鬼多殼碎同沙,咦.
炒金邊粉,好嚡呀!
炭燒豬頸肉,係全枱惟一有人讚的餸.
炭燒烏頭,有少少生.
叫了一個白飯,竟然連白飯都唔得,都唔知呢間餐廳有麼是得的.
後加的馬拉盞芥蘭和煎蠔餅,竟然忙記落單,算了吧,已經好飽,但其中一個侍應竟然當眾責罵唔記得落單的侍應,唔駛呀?
最後,樓上竟倒D水落黎污染我哋D餸,因為當天冇落過雨,如果唔係樓上倒落黎,都唔知簷蓬D水係邊度流落黎.
2009-05-02