餐廳: 永年士多 (屯門市廣場1期)
資訊:

2024-05-11 117 瀏覽
屯門分店食車仔麵由元朗開到嚟屯門啦!招牌麵 $60入面有齊豬腸 豬紅 蘿蔔 魚蛋,仲可以揀選招牌咖喱辣醬(微辣),首先講吓個招牌咖喱辣醬好惹味,然加咗落湯底度,但係都唔會令到佢成個口味淡咗,我仲特登揀咗粗麵可以令咖喱辣醬同湯底更加融合喺個面底度,佢配料份量都好足夠,蘿蔔勁腍另外魚蛋值得一提陳皮味好足好滋味!自選三餸車仔麵 $48另一個揀咗自己可以揀餸嘅車仔麵,我揀咗冬菇 魷魚(+$2) 麻辣豬耳(+$6),喺呢一個就配咗油面加埋手工麻辣醬中辣,佢個手工辣醬比較鮮香濃郁,將所有嘅配送加埋湯底都昇華咗有嗰種辣香,雖然同麻辣豬耳好似撞咗辣味咁樣,但係配合食落去更加香口濃郁咖喱三寶 $30呢一個性價比超抵食嘅咖喱三寶,入面有齊豬皮魚蛋蘿蔔仲加埋菜心做底,蘿蔔豬皮都已經入晒味好腍,而魚蛋一樣無可挑剔!紫菜丸湯 $28(丸類三選一:牛丸 貢丸 墨魚丸)呢個紫菜湯同我哋食嘅麵餐真係大相逕庭,佢個湯底真心正,紫菜香加埋湯底濃肉,其實有個隱藏食法攞嚟撈麵都係一流,加埋我哋揀咗墨魚丸勁腍勁鮮香,真係值得推介一試!港式菠蘿冰 (+$15)可樂 $10永年士多 (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市
屯門分店食車仔麵

由元朗開到嚟屯門啦!

招牌麵 $60

自選三餸車仔麵 $48

咖喱三寶 $30

紫菜丸湯 $28

港式菠蘿冰 (+$15)
可樂 $10

永年士多 (屯門市廣場1期) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期地下G073 & G075號舖