餐廳: 永年士多 (屯門市廣場1期)
資訊:

💡腐乳通菜$27,份量正常,加埋餐廳特別配製嘅腐乳醬,令到成個通菜更加好食,通菜本身都非常爽口,整體嚟講都幾好食,唔差!💡麻辣孖寶,有我最鍾意食嘅牛柏葉,同埋豬耳,豬耳就非常爽脆,牛柏葉再加埋本身麻麻哋嘅味道非常好食,好入味,作為前菜嚟講非常開胃,辣辣地真係好惹味,而且份量嚟講都唔算太少,呢個價錢都真係差唔多,我覺得都算抵食!💡車仔麵,我哋就揀咗每人三個餸,牛筋非常好食,特別推介大家叫,做得非常入味,而且咬落口滑滑哋,幾鍾意呢個質感,豬皮亦都非常入味,吸收晒湯底嘅精華,而且本身調味都做得唔錯,作為配料嚟講非常好食,蘿蔔亦都炆得好林,非常入味,食車仔麵嚟講點少得叫蘿蔔,蘿蔔做得非常出色,keep到本身嘅水準,之前喺尖沙咀嘅分店食過,都覺得唔錯,呢一間分店,大致上嘅水準,我覺得都做得唔差,而且粉麵嘅軟硬度,我亦都覺得適中,唔會好似有一啲車仔麵,做得太過軟,整體嚟講我都覺得唔錯,保持到一貫嘅水準!💡抹茶紅豆冰,大大杯,非常適合夏天熱辣辣嘅時間飲,亦都非常有綠茶味,綠茶加埋紅豆配搭不嬲都係非常夾,味道條配亦都唔會太甜,非常適合一路食車仔麵一路飲,鍾意飲抹茶嘅朋友絕對唔可以錯過!

• 腐乳通菜