2023-07-31 531 瀏覽
今日又喺屯門搵食,午餐一人前食乜好,同事介紹話 「榮少喇沙」好味道,喇沙湯底底夠正宗,去到同店員傾開,話老闆將湯底有所改良,迎合香港人嘅口味,蝦米來取代味道較濃的的蝦殼再加雙倍椰奶結合起來,令湯頭椰香突出,湯汁更滑溜,辣得舒服不嗆喉👍🏻👍🏻除咗喇沙湯底正之外,魚湯和特鮮芫荽魚湯都好出色,特色小食都好味道,尤其炸物,即叫即炸好香口,重非常抵食😋🍜▪️魚蛋魚片喇沙 (油麵溝米粉 )$ 45湯底真係冇得輸,蝦和椰香味香濃,飲落順口,油面同米粉,我都鍾意食,所以揀咗兩溝,口感爽口又軟腍,魚蛋和魚片非常彈牙,仲有兩件吸汁嘅豆腐卜和半隻蛋,呢個價錢會唔會太抵食🍱▪️小食拼盤 (雞翼,蝦餅,春卷)$ 32樣樣小食都想食,就點個拼盤,全部即叫即炸,一點都唔油膩,非常香口,特別喜歡雞翼外脆肉嫩夠入味,另外春卷係原隻炸蝦網紙春卷,沾上甜辣醬好好味道🫛▪️鹽味四季豆 $ 20呢個估唔到係我必食推介,四季豆香口爽嫩,炸完之後一d油都冇,簡單加上鹽調味,已經好好食,越食越唔停口

🍜▪️魚蛋魚片喇沙 (油麵溝米粉 )$ 45

🍱▪️小食拼盤 (雞翼,蝦餅,春卷)$ 32