2024-01-30 24 瀏覽
今次試咗間餐廳嘅外賣,話說嗰伊勢盛,真係點都已經食到飽咗!啱啱送上門嗰刻,啲色澤仲閃閃發光,佢哋嗰油甘魚同平目魚,口感爽滑得嚟唔會太膩,好食到我個心都暖笠笠🍣。尤其係三文魚,每片都分明,肥美得滯,入口即溶,嗰種鮮味,實在唔係普通嘅紙包飯可以比的。而佢哋嗰甜玉子,啱啱好嘅甜度,就算係帶走,吃落都仲係軟綿綿,蛋味香濃。至於火炙墨魚鬚,可能同堂食比起黎欠啲溜搭,但係都算係口感鮮美,唯一就係加州卷稍稍有啲失色,但飛魚子鬆脆,依然有幾分驚喜。最後,個鰻魚手卷,充滿醬汁嘅鰻魚,肉質都算厚實,簡直係妹子嘅心頭好。而且送餐嘅叔叔細心得嚟,服務都算係周到,啲配件會準備得好整齊,即刻都令人加幾分。整體嚟講,呢次外賣體驗,真係喺屋企都可以搵到少少街邊小攤嘅樂趣,同堂食差唔多,都係一場美好嘅味覺旅程😋🍱👍。