2015-04-23 860 瀏覽
前兩日難得返屯門,一心諗住帶我男友去食好野,點知又中伏 大概7點左右去到,已經有8成full,一望入去裝修唔同晒,光猛左好多,入到去感覺完全唔同晒,我同男友就求其坐低左,好快就落order。本人都幾中意食印度咖哩,成日都會去試下唔同餐廳,心目中都會幾款至愛,其中一款就係必食嘅: chicken tikka masala 哩款菜色係我心目中係基本野,若要試間餐廳嘅廚師手勢得唔得,就一定試佢!個waitress 一擺上枱,我都唔知佢係chicken tikka masala, 因為佢個顏色唔同左,我再試個味,都有唔同,跟住我咪問個waitress, 哩碟係咩,佢就答我:chicken tikka masala, 突然間我覺得受騙了,根本都唔係果回事。之後啲野食陸續咁擺上枱,但我已經心灰意冷,哩間已經冇晒heart,而家淨係識得整套餐。你話哩碟beef curry 同碟chicken tikka masala 有咩分別丫,如果我知佢係咁,我就唔駛散叫,叫套餐就得啦,套餐仲平啲!超級失望!柸 mango lassi, 其實味道係唔錯嘅不過嗰個size同以前就真係大大唔同,細柸左好多囉咖喱角黎講

前兩日難得返屯門,一心諗住帶我男友去食好野,點知又中伏

Chicken tikka masala

Beef curry

Mango lassi

咖哩角

咖喱角黎講,其實都唔係太差嘅,不過之前食過元朗另外一間係更好食。

總結:其實都應該唔會再去食,都已經變成流水作業。事實上食物嘅質素同埋味道都唔算話真係好差,但今次最令我失望嘅事係覺得受騙左,明明嗰個食物唔係咁嘅味道,而佢似乎以為我唔識就求其整左另外一樣野俾我,咁樣先係最嬲

大概一年半前左右,都會夜晚去幫襯,以前去親都係得一,兩枱客,但嗰時餐廳嘅人都會好親切同埋食物嘅質素係真係好同埋你係feel 到佢係有heart 架,而家已經人去樓空了!