2009-10-08 42 瀏覽
SEP 27,2009 (SUN) DINNER 因為姐姐中秋前後突然要出TRIP,所以唯有提早去食中秋飯,皆因太突然無訂位,所以一早我哋就出發去搵位食飯lu!差唔多6點鐘,可能太早仲未有客人,冷氣都未開放,於是俾我搵到個好位置!由於有大半人都唔係好肚餓,有D仲食咗下午茶添,加上有幾位仲要去下場,所以由肚餓嘅姐姐發板叫餸喇!9個人叫咗一個套餐 + 一條魚(共5餸1湯)諗住唔夠先再ODRER 啦!套餐B $588「包括:4個餸、1個翅」紅燒雞絲生翅『例牌』~ 一人一碗剛剛好,味道一般般,OK咁喇!芝士焗蝦伊底『例牌』~ 啲伊麵好大碟,芝士好多好杰味好濃,中間夾著嘅主角【蝦】足有成大半斤,蝦味鮮,的確唔錯,不過如果唔駛自己剥殼就仲正!西蘭花花枝帶子 ~ 西蘭花新鮮脆綠,魷魚&帶子都好多,花枝片夠薄,帶子雖然係雪藏的,但都有帶子嘅鮮甜味,呢個餸唔錯!沙律海鮮卷『6件』~ 真係名副其實有一盤沙律架,仲係好多新鮮水果做的,水果好新鮮好凍好好味!海鮮卷炸得唔多油,比一般大件好多,裡面啲料相當豐富,加上少少甜甜的沙律醬,小朋友就最鍾意,食到流口水,笑死我!大戶燒鵝皇『半隻』~ 媽媽極喜愛食燒鵝,所以
SEP 27,2009 (SUN) DINNER
套餐B $588「包括:4個餸、1個翅」

大戶燒鵝皇『半隻』~ 媽媽極喜愛食燒鵝,所以呢個餐真係啱哂佢!雖然得半隻,但相當相當大碟,可能隻鵝真係好大好大隻呀!但係D肉係好嫩,皮仲好脆添!(以前亞視有個飲食節目主持人黃麗梅嘅口頭禪)哇!隻鵝真係好有鵝味呀!哈哈哈!雖然好好笑,但的確係真的喔!極入味,超好食!啲汁仲俾人用嚟撈哂飯呀!個鵝腦仲俾人仔細細嘅姨生女爭住食添
,其實唔駛爭喇!好似好恐怖咁!因為根本無人食,嘻嘻!咁細個就食腦呀!!!勁勁勁!!!

另加:
清蒸大海青班 ~ 條魚幾大條,火喉蒸得剛好,雖然係養魚,不過大部份都係la,但魚肉味鮮甜、肉嫩,算唔錯!

3個砵仔飯 ~ 細細砵幾Q!不過都唔少飯架!

紅豆沙糖水『送的』~ 因為我好飽所以無食,不過個樣好得,仲好香,最食得嘅小朋友食得好快好開心,應該唔錯!

因為碟伊麵&燒鵝都好大碟,加上太早食飯,個個都唔係好肚餓,所以都夠飽唔駛再odrer lu!
服務真係好好,上上下下個個都好有禮貌,真係好nice!
總括嚟講大家都好滿意,食得好開心,原來仲有D晚飯全包宴$1180好抵食,8個餸 + 啤酒汽水 + 甜品&生果 及茶芥&加上服務費超抵!決定下次嚟試下,不過唔知下次仲有無呢,HEHE!

因為結帳時去咗廁所,所以今餐唔知幾多銀,不過係姐夫請,所以我唔係借尿遁呀HEHE!

上菜單
2009-09-27