2020-02-10 2963 瀏覽
🔎 屯門新安街2號富益商業大廈地庫L1-L5號鋪*「保育隱世抵食火鍋」回味軒食坊雞煲放題-屯門.經曆艱難既大半年,近月再爆傳染病,做小生意食店可謂苦不堪言,希望大家平安之餘,自家經營小商戶要涯過呢關,戰勝大集團。由結論講起, 138任食,你唔好期望有咩超級美食,但呢度絕對抵食好食,呢個質素大集團隨時收多你1舊水。呢度有保育既需要。鋪頭位於工廠區,一去到,都估到無乜人,呢個時候夠膽出街食更加係勇者。即炸乳鴿半隻任食既野,盡量留肚,坐底即送既野通常係浪費胃空間。呢度送乳鴿1開4,人頭跟1舊,上碟熱辣辣,唔洗點鹽,皮脆脆地,多肉汁,味道ok之餘,細細舊,唔係求其野,唔佔個胃幾多空間。酸辣烤魚($138)主打幾個煲/鍋,睇落都好正,不是味精滾水十下十下湯底。呢次我試烤魚式鍋底。黎到,舊烤魚大舊到佔個兜2/3size, 魚係即炸,外皮烤到香脆半熟再上鍋滾熟埋,另個湯汁唔係流灘,杰杰地野味酸小辣烤汁。心急人上即刻先食簿肉d熟左既腩位,鮮味滑o都o都,食下食下,再食d配菜,然後魚背開始熟埋,2個人淨係食兜魚到一半已飽飽地,心知不妙......仲未食出面d邊爐料.另外要推介個伴菜炸芋條,夠粉同索晒個烤
🔎 屯門新安街2號富益商業大廈地庫L1-L5號鋪
「保育隱世抵食火鍋」回味軒食坊雞煲放題-屯門

即炸乳鴿半隻

酸辣烤魚($138)
另外要推介個伴菜炸芋條,夠粉同索晒個烤汁。

午餐肉
唔知老闆瘋了定大廚輸馬,呢度既午餐肉應該叫午餐扒,一罐圓罐我估佢開到4塊上下,鐘意打午餐肉既夠晒滿足。

6,7款新鮮蔬菜菇類,無乜客,d菜放係度今晚肯定食去唔晒,係有d可惜,我只係夾左2款,西洋菜同白菜仔,新鮮爽脆,唔會黃甘甘。食埋幾條菜已經飽晒。

除自助吧外,另外重有張紙,點完,另外送上,我地一樣都無點,因為已飽晒

冷盤(豬手、鳳瓜、青瓜、木耳、皮蛋...etc),糖水,咸菜豬肚湯.....
佢同邊爐料分開對面,初初睇唔到,食飽4圍望先發現有咁既野。因為無乜客,都無乜點郁過,睇落好似幾吸引,但我實在已飽,連最鐘意食既麻辣皮蛋都食唔到了。

罐/包裝氣水任飲

味道同價錢,遠離人煙,今次係滿分。

🍽10/10