2016-06-20 429 瀏覽
上次黎食過豬仔骨之後,其實一路都覺得要encore一下,於是又上table map book定枱黎到門口有堆人喺度等位,即刻驚會唔會我book左都要等餐死最後等左一陣,剛剛有人走左未執得切望到個menu,點解好似同上次黎係一樣,彷彿冇轉過(上次應該係大半年前)今日就揀左個平啲嘅二人餐,試下特色野,點知就出事喇我都幾鐘意頭盤個沙律,火腿雖然咸左少少,不過有成兩大塊咁多至於個湯,我唔係好知係咩黎,好稀如果食西餐嘅地方可以唔好下下都一味碟大,咁個枱面就可以更加有效利用因為放低左呢個意粉之後,前菜都未食完下一味又黎,擺唔哂而且好易撞跌講返個意粉,order時已經問左侍應會唔會好辣,嗰個有少少呆嘅四眼仔就話唔會好辣點知呢,我食少少已經辣到唔想再食,唯有成兜等大人攪掂意粉入面有4隻大蝦,已經去左殼;會好辣嘅原因我估係用左乾辣椒,而且成碟都係辣椒籽,最辣嘅部分滿佈一整碟意粉,唔食得辣嘅朋友千祈唔好揀第二味主菜,見仁見智,兩隻蛋係幾有趣嘅,但切開左,d蛋汁浸淋左個pizza,咁一個唔係好脆又濕左嘅pizza到底仲好唔好食呢?每個人食蛋都有唔同喜好,太陽蛋又未必個個鐘意pizza嘅其他配料就一般,菠菜同
黎到門口有堆人喺度等位,即刻驚會唔會我book左都要等餐死
最後等左一陣,剛剛有人走左未執得切
今日就揀左個平啲嘅二人餐,試下特色野,點知就出事喇
我都幾鐘意頭盤個沙律,火腿雖然咸左少少,不過有成兩大塊咁多
至於個湯,我唔係好知係咩黎,好稀
香蒜辣椒大蝦炒意粉
點知呢,我食少少已經辣到唔想再食,唯有成兜等大人攪掂
大力水手薄餅
每個人食蛋都有唔同喜好,太陽蛋又未必個個鐘意
pizza嘅其他配料就一般,菠菜同煙肉,所以最特別嘅地方就係嗰兩隻蛋
食落其實淨係feel到蛋同芝士嘅存在,其他野唔係好食得出
我自己就覺得一般,最主要係因為d蛋汁攪到唔知想點
甜品應該係椰子奶凍,又係一樣見仁見智嘅野
我自己唔係好喜歡椰子味,另一樣扣分位係個奶凍完全唔smooth
今餐真係強差人意
2016-06-16