Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2015-08-14 9439 瀏覽
今晚難得五位中花可以聚首一堂,當然要食餐好啦!我們選擇左去尖沙咀港威酒店嘅Three擦餐勁嘅!最喜歡就是沒有限制用餐時間,讓我們這班中花可以暢談無阻。因為一星期前已經book左枱,所以不用等已經有位了!一進內已是分得清楚嘅Bar位,首先是海鮮Bar,跟著是沙律Bar,炒麵Bar,甜品Bar, 轉入右手邊是熟食:有中式,印度菜,西式,美式。我本人最愛食海鮮,當然第一時間沖去食即開生蠔,很新鮮但偏細隻。龍蝦和青口很鮮甜,再配埋個泰式汁,prefect match!有長腳蟹,不過偏咸!沙律款式少又普通!甜品選擇多,又精緻,尤其是心太軟,苦甜度剛好,再配上vanilla ice cream 簡直prefect match吖!到熟食區,當然要食鵝肝多士,燒牛肉,燒羊架,燉湯,北京填鴨,四川擔擔麵,喇沙湯麵。因為本人胃部容量有限,未能一一掃哂,唯有寄望下次啦!歡樂嘅時光過得特別快,我們經過3個多小時嘅掃食,除左食飽,仲有笑飽!

心太軟
即開生蠔,龍蝦,青口,長腳蟹