Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2014-08-31 8646 瀏覽
今天補寫食評,是因為覺得自己每次去選擇食府都會參考之前的食評,所以覺得自己既然去試過,都應該寫番些食評,供大家參考。會去這間食,是因為未試過,而見食評寫的都說有蠔有海鮮同鵝肝,又有炖湯.......食物的確好多款式......一到門口好有驚喜,設計好新穎,好靚吓,但被帶進去越行就越失望,內裡裝璜相對簡陋好多,當帶到位置時,目到與鄰桌接近零距離的時候,我馬上有衝動想走,這太差了!洲際都好密,但都未夠它密,至小洲際樓底高,沒那麼有壓迫感,後來我要求換位 要坐到單邊的位置,否則我真的會放棄吃下去囉!最後他們是幫我安排左換位。可能一開始對環境已經扣分,之後拿食物就更加一直比下去了....沙律小款式,無特別,蠔就排長龍,而海鮮,不用排,因為清晒,除非你企係度等refill ...炖湯,油又多,拎到埋位都唔熱。只得鵝肝我是讚的,煎得皮脆內嫩,又大方,任夾,到9點幾,廚師在洗爐具,但我朋友出去想拎,但都第一時間再煎6片,到我走時經過都仲見到有幾片在盤上。補充,食物似乎多,但無味度。而環境好暗,我好不喜歡這種燈光,比Yamm 更暗,但桌子太迫,樓底矮,好嘈吵的地方。
食物的確好多款式......
炖湯,油又多,拎到埋位都唔熱。
2014-06-16
用餐優惠