《Theo Randall at Intercontinental》 為全球二百大食肆,一入門口啲Top Restaurant 獎狀 同嘉許,多到冇得你睇吾到;難得香港分店周末推 Semi Buffet Brunch - 終於決定同家人一隔十年再去朝聖朝聖。Brunch 包括 廚師 Signature table + Pasta + Main Course + Desert + Coffee & Tea.Chef Theo’s 既自助選擇真係包羅萬有,我出出入入四五次,純粹想試齊 Chef Theo 各類美食;佢哋既芝士焗蠔真係不得了,帶芝士香,連埋掌心大既蠔係「滑」入口腔,冇得彈;另外,龍蝦湯份量較少,但一定要試;另有多款凍海鮮包括開邊龍蝦(已細心起肉),蟹腳,青口 等。大吃大喝後先發現未入正餐,我點了《鴨肉餃子意粉》和《煎羊扒》;既有自助餐既放任,但這份Brunch 亦提醒番大家,廚師對自己出品既堅持;呢個價位喺其他酒店,略加埋燒牛肉一定已經係 full buffet ; Chef Theo 反而邀請俾大家試埋佢哋既Signature 意粉, 同埋真係要做要煮既 Main Cou

龍蝦湯
芝士菠菜焗蠔

Chef Theo 反而邀請俾大家試埋佢哋既Signature 意粉, 同埋真係要做要煮既 Main Course ; 呢份堅持已經要讚,可況《羊扒》上菜時啱啱 well done 入口粉嫩,配紅酒 sauce 真係美味無窮 ,體驗到五星級既美食。

鴨肉餃子意粉

生日