2019-09-18 571 瀏覽
每次經過都覺得呢到好Chill今次終於的起心肝同朋友嚟試吓。早嚟有著數唔洗等位,晏少少已經見有人龍啦~初頭想坐户外位,但朋友怕熱所以都係坐返入去。一坐低打開Menu發現有好多嘢食,我有選擇困難,真係要啲時間睇睇..叫完無幾耐就有嘢食啦!先嚟係前菜小食-帕馬臣芝士香蒜松露油薯條。薯條啱啱炸起好香口。香蒜已經切做一大條薄片,好香但又唔會蓋咗本身嘅松露油香,真係會越食越肚餓!好彩好快有第二道前菜到-烤西班牙黑毛豬腩。叫得豬腩就預咗肥少少,但佢個油香真係好掂,沾埋個焦糖蘋果汁,中和本身豬腩肉嘅肥肥,仲夾埋黑色米餅好爽口。未食過真係要試~然後係緬因州龍蝦尾扁意粉。食落辣辣哋好惹味(不過都真係幾辣,食唔得辣可以淺嚐一下)龍蝦唔痴殻唔怕食得好污糟。因為落咗少少蒜油關係,扁意粉好香,好快就食曬!!再有個主食係羊架。Medium食落唔會咬唔開,仲有幾隻醬任你掂,都幾貼心。驚喜係有菠菜做伴碟,怕膩嘅可以食吓伴菜,食落就唔會咁大罪疚感~飽飽哋就叫個甜品做結尾: 焗酥皮香蕉卷配自家製開心果雪糕。一焗到出嚟好香香蕉味,個卷焗到鬆脆,再沾香濃開心果雪糕,一凍一熱好過癮!飲品方面叫咗杯Islay Blossom 同
每次經過都覺得呢到好Chill
今次終於的起心肝同朋友嚟試吓。

帕馬臣芝士香蒜松露油薯條

烤西班牙黑毛豬腩

緬因州龍蝦尾扁意粉

焗酥皮香蕉卷配自家製開心果雪糕

Islay  Blossoom
My  Cup  of  Tea

飲品方面叫咗杯Islay Blossom 同 My Cup of Tea. Islay Blossom 同樣子一樣好清香,有紅柚同檸檬香。無諗過係凍飲,都幾得意~另一杯係 A Cup of Tea。有盤入面有齊凍熱,隔住嚟飲感覺好唔同!相對上熱酒酒味濃啲,如果好飲得可以多飲熱嗰杯,畢竟熱酒唔係邊道都有~

Overall 所有嘢都好食,尤其黑毛豬,兩個酒精飲品都非常特別。我鍾意啊!
2019-08-06
帕馬臣芝士香蒜松露油薯條