餐廳: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
龍蝦、龍蝦、龍蝦🦞!小編今日嚟呢間餐廳食咗個好特別嘅情人節套餐❤️呢個套餐嘅主角就係龍蝦囉餐廳位於The One商場4樓,地點非常方便。餐廳裝修簡約時尚,如果想氣氛浪漫啲嘅話,小編建議可以坐餐廳較入位置,因為燈光會暗d。情人節套餐有頭盤、餐湯、主菜、甜品及特色飲品。頭盤🦞龍蝦🦀蟹肉芝士醬配多士呢個芝士醬真係超濃味,原來係有忌廉芝士、巴馬臣芝士同水牛芝士仲有龍蝦汁同埋白酒一齊整,入面仲有龍蝦肉粒同埋蟹肉。可唔可以比多塊多士我食埋個芝士醬!4塊心形多士都用唔晒全部嘅芝士醬。頭盤小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬沙律菜都幾新鮮,入面都真係有幾多隻小龍蝦喎。龍蝦濃湯個湯d龍蝦味好濃,好似飲緊龍蝦汁咁!必食主菜原隻火焰龍蝦比薩🍕真係有成隻龍蝦放咗係個比薩上面,上枱嘅時候仲會點上火焰🔥。Pizza個皮夠薄又夠脆,龍蝦肉都放晒上Pizza面。龍蝦殼入面原來放咗海鮮粒及蘑菇粒。小編另一推介主菜波士頓龍蝦芝士通粉大大隻波士頓龍蝦蟹鉗!仲有小編最鍾意嘅巨型煙斗粉!啲煙斗粉吸晒啲龍蝦汁,加上超多水牛芝士放埋一齊炒同焗,啲味入晒落啲意粉度,食到暖笠笠!好正嘅comfort food!慢煮鴨胸配過歌弓蘇拉芝士比薩呢間餐廳整嘅
龍蝦、龍蝦、龍蝦🦞!

小編今日嚟呢間餐廳食咗個好特別嘅情人節套餐❤️
呢個套餐嘅主角就係龍蝦囉

情人節套餐有頭盤、餐湯、主菜、甜品及特色飲品。

頭盤
🦞龍蝦🦀蟹肉芝士醬配多士

龍蝦蟹肉芝士醬配多士

可唔可以比多塊多士我食埋個芝士醬!

4塊心形多士都用唔晒全部嘅芝士醬。

頭盤
小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬

沙律菜都幾新鮮,入面都真係有幾多隻小龍蝦喎。

龍蝦濃湯
個湯d龍蝦味好濃,好似飲緊龍蝦汁咁!

必食主菜
原隻火焰龍蝦比薩🍕
原隻火焰龍蝦比薩

小編另一推介主菜

慢煮鴨胸配過歌弓蘇拉芝士比薩

呢間餐廳整嘅Pizza都真係用料十足,呢個鴨胸Pizza個面完全鋪滿晒鴨胸、蔥絲、仲有合桃!呢幾樣野配埋一齊,再加埋佢特別嘅醬汁,感覺好似食緊片皮鴨咁!

甜品
比利時朱古力心太軟&雜莓乳酪慕絲蛋糕
比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕

平時我哋食開嘅心太軟都係配雪糕嘅,呢間餐廳嘅心太軟就配左酸酸甜甜嘅雜莓慕絲,呢兩樣野擺埋一齊好㚒,唔會好似平時加雪糕咁漏。

特色飲品
Mango with Lemongrass
Mango  with  Lemongrass

特色飲品嘅Menu有多款含酒精同埋不含酒精嘅飲品選擇。小偏叫咗呢杯飲品,賣相好靚,不過略嫌偏甜。

小編覺得呢間餐廳除左適合情侶拍拖食飯,亦都好適合一家大細family gathering!

情人節
用餐優惠