慶祝生日係要食好啲啲嘅,呢到初初開嘅時候黎過一次,都覺得唔錯。所以今日同朋友慶祝生日帶埋佢黎試吓。可能因為舖位問題,舖頭分左兩邊,不過裝修同氣氛都幾好,唔會似 food court 咁開揚。今次就安排到窗口位,隔離落地玻璃隱約都睇到海景。Scallop & Tuna Tartare先叫前菜,擺盤都幾精緻,有帶子,有吞拿魚,仲有青瓜,牛油果,香草,全部切到一粒粒,仲有花花同跟埋法包。帶子同吞拿魚都唔算腥,加埋青檸汁都好清新,不過法包白雪雪咁,無點處理。Blue Mussels in Traditional Style呢到餐廳名叫 Mussel ,當然要叫個青口啦,Traditional Style係白酒煮青口,青口放係鑄鐵鍋入面,底下有香草白酒汁,跟配薯條。薯條可隨個人喜好,沾白酒汁又得,問職員 拎茄汁都 OK。鍋仔細細都幾多青口,粒粒都有肉有開口,冇呃秤,都鮮甜同肥美。US Prime Flank Steak主菜叫多左個五成熟牛扒,牛肉切開粉紅色,配菜仲有薯仔,蘆筍等其他蔬菜,賣相吸引,牛扒調味岩岩好,唔會太咸,都腍身,叫五成熟岩岩好。Coffee Opera Cake 餐廳職員好給力

Coffee Opera Cake
餐廳職員好給力,甜品做埋生日蛋糕。
預先打左電話比餐廳職員,想提早落單甜品同可以寫句生日快樂。成餐飯職員都無穿煲,仲時不時留意我地張枱食飯嘅情況同進度,食完牛扒就好西利咁自動上左個插左爉燭嘅甜品,生日甜品驚喜大成功呀 !
2023-08-15