2023-11-12 155 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺有好多酒吧但其實收埋咗一間以星空為主題嘅樓上餐廳🌌🌟今次有預先book定枱,餐廳安排咗非常靚嘅圓拱形梳化位俾我地📸一坐低就好似俾星空包圍住咁,都幾浪漫同有情調架💗我地今次就揀咗餐廳嘅dinner set menu ($438/pp),set menu由starter到dessert都有好多選擇,性價比非常高😏✨Saturn🍸 $98Pineapple juice, Orange juice,Passion Fruit Purée, Vanilla, Lemon Juice, Tea呢款mocktails入口充滿果香,酸酸甜甜好開胃👍🏻✨巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律咸香嘅巴馬火腿配上清甜嘅甜瓜,作為前菜合適不過😋✨ 黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條呢款忌廉湯加入咗黑松露所以非常香😌但就比較濃稠杰身,配埋手工麵包條就更啱啱好🤤✨辣肉腸手工薄餅手工pizza厚薄適中,微辣嘅辣肉腸再加埋咸香嘅芝士非常惹味😋✨炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 (+$48)我地揀咗medium,值得一讚嘅係塊牛扒冇overcook,非常易切開之餘肉質仍帶點粉紅👍🏻牛扒肉味香濃,非常高質🤤✨朱古力流心蛋糕

✨Saturn🍸 $98
呢款mocktails入口充滿果香,酸酸甜甜好開胃👍🏻
Saturn

✨巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律
咸香嘅巴馬火腿配上清甜嘅甜瓜,作為前菜合適不過😋
巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律

✨ 黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條
黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條

✨辣肉腸手工薄餅
辣肉腸手工薄餅

✨炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 (+$48)
炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉

✨朱古力流心蛋糕
蛋糕外皮鬆軟,切開會有流心效果,朱古力控可以一試👍🏻
朱古力流心蛋糕

✨檸檬雪葩 (+$18)
外層係原個檸檬雪凍而成🍋碗中亦有碎冰保持冰凍🧊檸檬雪葩口感非常綿密,味道酸甜酸甜,非常適合做飯後甜品清新解膩👍🏻
檸檬雪葩

📍 Starò
尖沙咀諾士佛臺1號9樓

#FEVI_西餐

#FEVI_尖沙咀

#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #foodstagram #foodiegram #foodiepics #foodblogger #foodiehk #ufoodphoto #tsimshatsui #tst #美食推薦 #吃貨 #吃貨人生 #尖沙咀美食 #打卡餐廳 #拍拖好去處 #couple #celebration
2023-11-10
紀念日