2015-05-12 1620 瀏覽
一直聽聞So Thai So Good向大埔人氣相當高,好多人去食泰菜之餘還會試其甜品,所以當分店向美麗華商場開後就一直都好想試!其實餐廳風格有點像Greyhound都是走Fusion路線,但比較過之後,覺得食完今次好難有機會再來!無錯同其他食評一樣,這個黃金蝦加秘制醬汁真係必食!蝦肉新鮮彈牙,醬汁不會太溜,調教得非常好!每次食泰菜必點的一定離不開冬陰功,冬陰功配料不夠蘑菇又少,大頭蝦有D霉,不太新鮮,酸味還可以,辣度滿意,可能因為紅椒太多!之後叫了蒜蓉牛油單骨雞翼同串燒!雞翼上檯時香噴噴,牛油味好重,但可惜咬落唔太入味,好似外層還外層,雞肉無味!另外的串燒雞同豬各2串,建議各位可以不用試,肉質鞋口,無特別,所以我都放棄唔俾相機食!最後上碟的「冬陰功海鮮焗飯」真係成餐飯的敗筆!!完完全全零冬陰功味!!其實個名可以叫「番茄海鮮焗飯」,咁樣反而無咁失望,因為成碟飯都剩係食到番茄味,可來冬陰公?!奉勸各位三思先好試叫!食到呢度,已經無信心再試甜品。。。

黃金蝦

冬陰功

蒜香單骨雞翼

冬陰功海鮮焗飯

食到呢度,已經無信心再試甜品。。。
2015-05-05
黃金蝦