2024-05-19 15 瀏覽
已經有一段時間冇去過海港城,估唔到又有一間韓國過江龍喺度開咗Cafe🤩Sips;;Iban餐牌設計好靚,有炸雞、飯卷、甜品以及刨冰食,Menu選擇多,擺盤又吸精,見到好多人都一家大細嚟食😝半半炸雞(初雪芝士及甜辣)🍗無骨炸雞入口鬆脆,入邊仲有啖啖肉汁,芝士粉以及甜辣醬味道恰到好處,配合特製嘅醬汁,好惹味呀🫶🏻烤牛肉紫菜包飯每次去食韓國嘢都會嗌,紫菜包飯味道正宗,非常足料,份量比想像中大,兩個人食到好飽,差啲食唔落甜品😝軟綿綿粟米蛋糕🌽蛋糕底部鋪有酥脆的粟米脆片,提供了不同的口感層次,三種不同的粟米味道完美融合,可以感受到粟米嘅清新甜味,非常有特色👍🏻伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇兩塊牛角包窩夫夾着香滑忌廉,配上伯爵茶布甸及焦糖脆片,更加配搭了牛乳雪糕、伯爵茶蕨餅以及伯爵茶醬,茶味很濃,一個價錢多種享受,必試!濟州柑橘梳打🍊柑橘梳打非常打卡,味道酸甜清新🌿櫻花鮮奶咖啡配牛角包🥐香甜的花味結合鮮奶咖啡,配搭很好,牛角包沾上咖啡香氣四溢,可以當作甜品食用,有驚喜!Sips;;Iban創意與味道十足,兼具傳統料理文化同新派創意,食完好想去韓國行一轉,希望有更多過江龍嚟香港開店,滿足下我地Cafe愛好者

半半炸雞(初雪芝士及甜辣)🍗

烤牛肉紫菜包飯

軟綿綿粟米蛋糕🌽

伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇

濟州柑橘梳打🍊
柑橘梳打非常打卡,味道酸甜清新🌿

櫻花鮮奶咖啡配牛角包🥐

Sips;;Iban創意與味道十足,兼具傳統料理文化同新派創意,食完好想去韓國行一轉,希望有更多過江龍嚟香港開店,滿足下我地Cafe愛好者!