上個週末,我去完鐘樓影小肥心之後,我本來想去商場地下嗰層外賣蛋糕,驚訝發現佢已經唔係度 (上網搵原來係今年一月底已全線撤離香港)🙀 行入啲啲,俾我發現呢間從韓國仁川來的咖啡店,主打刨冰和手作蛋糕。店內環境有柔和的燈光配搭暖色的復古色調和格仔瓷磚牆,幾有格調。細睇睇餐牌,令我好好奇,一件手作蛋糕才$5X仲寫話配一杯自選飲品,包咩飲品咁抵呀?問店員,佢話除咗signature drinks右邊嗰2款唔包之外,其他都可以揀。咁又真係好抵喎!🖤 Black Sesame Cake 黑麻麻之戀蛋糕 (HK$58).人人都跟風食粟米蛋糕,我就麻麻哋粟米,所以叫我比較想食嘅黑芝麻蛋糕啦~.黑芝麻蛋糕嘅賣相好靚,好吸引,仲有4層滋味!.第1層— 釉面柿子乾,果肉甜美,多肉,煙韌似食緊啫喱糖😍.第2層 — 芝麻味香濃的黑芝麻慕絲,好奶滑.第3層 — 奶滑的奶油忌廉中有柿子果肉,好有驚喜!.第4層 — 黑芝麻味嘅蛋糕,軟綿、綿密、濕潤度剛好,甜而不膩.另外仲有朱古力餅碎伴碟,配奶油忌廉層食可多一個風味㗎.一次過食到不同口感和質地嘅黑芝麻,真係好好食😋👍🏼🤍 Five Grains Latte 五穀鮮奶 (

.黑芝麻蛋糕嘅賣相好靚,好吸引,仲有4層滋味!
.第1層— 釉面柿子乾,果肉甜美,多肉,煙韌似食緊啫喱糖😍
.第2層 — 芝麻味香濃的黑芝麻慕絲,好奶滑
.第3層 — 奶滑的奶油忌廉中有柿子果肉,好有驚喜!
.另外仲有朱古力餅碎伴碟,配奶油忌廉層食可多一個風味㗎
.一次過食到不同口感和質地嘅黑芝麻,真係好好食😋👍🏼

黑麻麻之戀蛋糕

🤍 Five Grains Latte 五穀鮮奶 (單點價 HK$45)
.五穀為「稻、黍、稷、麥、菽」,含多種維生素和含花青素,是養生飲品喔!
.飲落,微甜的美味,配搭上面的脆米粒,好豐富的口感~

五穀鮮奶

📌提提你:此餐廳堂食另收10%服務費!
2024-02-24
五穀鮮奶