同朋友星期五放工後去睇聖誕禮物🧑🏼‍🎄見到海港城新開咗間韓式Cafe,小清新感覺☘️實在意想不到,鹹點甜點同樣驚喜好食😋軟綿綿粟米蛋糕 $58————————————我本身好鍾意粟米味嘅食物🌽第一次見到有粟米蛋糕🍰梗係要試吓啦😋依個價錢,大大件,賣相都幾可愛,好抵食呀!甜粟米味加蜜糖,同蛋糕好襯,加埋脆脆餅碎,正呀!香濃花生夢幻冰沙 $95————————————真係好滿呀🍧花生醬甜甜嘅幾特別🥜真係少見花生味嘅甜品呀😝沙冰入面仲有幾嚿大麻糬,煙煙韌韌幾過癮。韓式烤牛肉年糕 $86————————————第一次見長條形嘅年糕,口感煙韌,因為係長條形所以個芯唔會硬,整條都煙韌得剛好而且好掛汁,牛肉汁都好香好濃,幾特別嘅主食!橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108————————————個卡邦尼真係煮得好Creamy😋橡果黑毛豬同卡邦尼好夾,更凸顯卡邦尼嘅香濃。海港城高性價比嘅餐廳!

軟綿綿粟米蛋糕 $58
軟綿綿粟米蛋糕

香濃花生夢幻冰沙 $95
香濃花生夢幻冰沙

韓式烤牛肉年糕 $86
韓式烤牛肉年糕

橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108
橡果黑毛豬卡邦尼意粉

海港城高性價比嘅餐廳!
2023-12-08
  • 橡果黑毛豬卡邦尼意粉