2020-10-26 60 瀏覽
是晚同朋友約左係尖沙咀食飯,成日打邊爐都有少少悶,所以今次就食西餐朋友一早上網搵左心水餐廳仲訂埋位,睇黎佢都好期待食呢間餐廳喎即刻上網睇下呢間餐廳咩料先呢間Season Plus係openrice都幾多好評,無論係睇相定睇食評內容都好似幾唔錯咁搞到我都好期待呢餐飯添間餐廳位置其實都幾癮閉,佢係間酒店隔離有條巷仔穿入去再行十幾級樓梯先得如果太夜行入去其實都有少少驚,女仕們要注意啦餐廳氣氛幾有情調,有些室內同戶外位置由於天氣仲有少少熱,所以我地都揀左室內位置坐座位都幾寬敞,枱與枱之間都有充足既距離,唔錯因為我地都好期待既關係,所以係之前我地已經諗好哂要叫咩菜式架啦可惜,天氣不似預期,餐廳原來已經換左MENU原本我地好想食燒海膽芝士多士,但MENU已經換左做明太子芝士多士啦...坐低研究左一陣,決定左叫明太子芝士多士、烤焗海鮮拼盤、特級安格斯肉眼、卡邦尼意粉另外仲叫左兩杯波蘿梳打【明太子芝士多士】一客有四件,明太子份量非常豐富,微辣而帶有咸鮮味既明太子絕對適合做開胃菜芝士亦都香濃滋味,熱辣辣焗起,真係好好食【烤焗海鮮拼盤】拼盤有芝士焗龍蝦、芝士焗扇貝、蒜蓉翡翠螺、芝士黑松露焗大磨菇、牛油蒜蓉
即刻上網睇下呢間餐廳咩料先

搞到我都好期待呢餐飯添

如果太夜行入去其實都有少少驚,女仕們要注意啦

餐廳氣氛幾有情調,有些室內同戶外位置
由於天氣仲有少少熱,所以我地都揀左室內位置坐
座位都幾寬敞,枱與枱之間都有充足既距離,唔錯

可惜,天氣不似預期,餐廳原來已經換左MENU

【明太子芝士多士】
芝士亦都香濃滋味,熱辣辣焗起,真係好好食

【烤焗海鮮拼盤】
拼盤有芝士焗龍蝦、芝士焗扇貝、蒜蓉翡翠螺、芝士黑松露焗大磨菇、牛油蒜蓉焗虎蝦
一上枱就聞到香噴噴!!
龍蝦一隻開兩邊,龍蝦啖啖肉,表面更鋪上好多芝士去焗,配合彈牙爽甜既龍蝦肉質,食半隻真係唔夠喉呀!!
焗扇貝同樣係重量芝士之作,扇貝好Juicy,仲好鮮甜添
其他海鮮亦都相當出色,果然無叫錯呀

【特級安格斯肉眼】
我地order左七成熟,生熟程度果然控制得剛剛好
肉眼肉質軟熟有豐富肉汁,伴碟既薯角都好好食,熱辣辣勁香脆之休仲幾多份量

【卡邦尼意粉】
份量比想像中大份,差啲食唔哂
醬汁濃郁杰身,芝士味好香濃!係我鐘意既味道!
意粉軟硬適中,非常掛汁,仲有香脆既煙肉粒,真係大份又好食呀

食完呢餐飯真係飽到上心口...
可惜同行友人唔食生蠔,下次一定要約其他朋友黎擦個夠!!
  • 烤焗海鮮拼盤