2011-07-08 62 瀏覽
在openrice發現這間comment很好的德國餐廳, 便來試試. 大約2-3點打去book位, 已經得番high table chair了, 好彩book了位, 否則只能坐bar table.間餐廳都幾細, 一入門係一個bar table, 大約可坐十多人, 旁邊有兩張high table, 再入啲就有3張四人枱, 最後有一張6-8人枱. 係咁多bar table圍滿晒人, 7點鐘, 大家都已經傾得好開心了, 更見到佢哋同啲waiter都傾得好開心, 便知道係一班熟客, 有warm的感覺.因為老公仲未放得工, 我又無理由白坐, 便叫了一杯德國啤. 好有趣, 要等5mins先有, 原來係要慢慢斟, 斟到黃色的部份meet到條線, 就可以上台.我唔咪好識品酒, 但呢杯叫做入到口, 都有麥味.因為我唔可以空肚飲酒, 所以便叫了個小食. 係一個醃魚卷住條酸瓜. 勁好食, 勁鍾意. 我係美國時成日都食呢啲, 返香港後就無機會食, 一食就好懷念. 超鍾意. 下次來要叫兩件. 個名係咩就唔記得, 因為我記得我係要查字典先知佢係魚...haha老公來了, 佢就叫了另一隻味的德國啤, 都好飲.然後就

我唔咪好識品酒, 但呢杯叫做入到口, 都有麥味.

老公來了, 佢就叫了另一隻味的德國啤, 都好飲.
然後就叫埋主菜, 德國豬手, 同Saurage Platter.
豬手夠熱夠香口, 好味.
saurage platter共有五款不同的腸, 每款都各有特色, 我比較喜歡咸少少的.
兩條友兩碟肉, 最後要打包走. 佢哋會幫你包得好好. service不錯!!

同尖沙咀另一間好出名的德國餐廳(赤柱都有果間哩) compare, 我會perfer再嚟呢間. 因為呢間cozy啲, warm啲, 食得開心啲! 果間, somehow我覺得太嘈.
2011-06-24