RUE DU LIBAN

今日紀念日🥰老公仔提議不如食啲平時少見嘅菜色!搵咗一間好好feel好靚好浪漫嘅餐廳食黎巴嫩菜💕我未去過黎巴嫩亦未試過黎巴嫩菜😂難得老公仔咁有心思咁浪漫🩷今個紀念日就去chill下享受難忘嘅dinning😋鋪頭裝潢好多打卡位🥰整片花海係頭頂上🌸🌹🌺💐靚到我少女心大爆發瘋狂take photo📸老公仔就做Research睇下有咩推薦菜色💕我打完卡老公仔都Order好今晚嘅菜單啦!我哋就坐定定等食再欣賞一下餐廳超靚嘅裝潢✨中東經典慢燉羊腿 $248呢隻羊腿係舖頭嘅signature菜式之一👍🏻老公仔話一定要試下!羊腿大大隻原隻上🤤因為係用慢燉呢個烹調方式🔥所以同平時食羊嘅感覺好唔同🐑羊腿肉質超。級。嫰。滑!拎起羊腿骨🦴羊肉超易分離!嫰滑嘅程度係連小朋友同老人家都可以齊齊分享😋而且羊騷味唔重不過味道好香😌係我食過最好味嘅羊肉!沒有之一😋黎巴嫩雞肉卷 $188雞肉卷外層燒到好香🔥但入面一啲都唔乾身!而且好有心思咁包住黎巴嫩飯🍚肉汁完全滲透晒入飯粒內部🤤粒粒分明食落特別香!側邊伴碟嘅蕃茄蓉又起到清新作用✨令成個菜式好平衡好特別👍🏻黎巴嫩法式多士 $98食完main梗係要試下甜品啦!呢款黎巴嫰法式

中東經典慢燉羊腿 $248

黎巴嫩雞肉卷 $188

黎巴嫩法式多士 $98
食完main梗係要試下甜品啦!呢款黎巴嫰法式多士加左棗泥係多士面😋隔離又加上開心果碎!食落比一般法式多士層次更豐富🥚而且蛋香好突出!成個感覺甜品甜而不膩 相當唔錯!

阿拉伯薄荷茶 $68
呢款薄荷茶一上枱就靚到嘩左一聲🌿茶壺靚到成盞神燈一樣🧞‍♂️兩隻金杯金光燦爛突顯高貴!絕對係打卡必點📸而且薄荷味清新得黎唔會俗套✨️連平時麻麻地嘅薄荷嘅老公仔都覺得好飲👍🏻我自己覺得呢個薄荷茶特別同羊肉好夾🐑而且特別醒腦提神添😆正!👍

餐廳真心好靚好岩打卡影相🥰多謝老公仔咁有心思帶我嚟呢度享受😋黎巴嫩菜第一次食感覺好新奇吸引!有機會下次再帶閨蜜好友嚟呢到chill下先👍🏻