Potluck Eatery

2021-12-13 37 瀏覽
佐敦新開左間cafe,睇落好舒適又小清新,今次同朋友聚會就黎試下!有別於一般餐廳,呢間cafe門口有幾個位可以望到街景,可以俾人唞氣放鬆💕餐廳睇得出有精心裝修佈置,有雅典的木系同水泥元素,十分精緻。枱同枱之間好闊落,可以同坐得好舒服,可以班朋友一齊傾偈慢慢食😍晚餐有set dinner, 我同朋友每人叫一個set, 包沙律或湯、飲品、主菜、甜品,非常豐富!💕前菜蘑菇忌廉湯好濃郁,飲到粒粒蘑菇碎,係足料的感覺👍🏻蒜蓉包焗到脆脆地,正常發揮👍🏻🥩炭燒美國安格斯西冷我叫左五成熟,切開都見到煎得岩岩好。塊牛排好厚,但唔會好靭,都不錯👍🏻🍝松露野菌烤茄子意大利千層麵(需時約20分鐘)不枉我哋等咗20分鐘,上菜時熱辣辣新鮮出爐!雖然千層麵冇肉類,但味道都好豐富。千層麵咬落有口感,表面有好多芝士可以拉絲,但唔會太滯😍🍰甜品朱古力配忌廉嘅組合本身以為會好滯,但係味道調得剛剛好,唔會太甜,仲有淡淡地嘅朱古力苦澀味,好啱我口味😂不過最後因為太飽都係食得半個😂最後兩個人埋單$700左右,但係菜式都好豐富,又有甜品,食完都好有滿足感😍餐廳仲有個角落位可以打下卡,都幾有心思👍🏻

💕前菜
蘑菇忌廉湯好濃郁,飲到粒粒蘑菇碎,係足料的感覺👍🏻
蒜蓉包焗到脆脆地,正常發揮👍🏻

🥩炭燒美國安格斯西冷
我叫左五成熟,切開都見到煎得岩岩好。
塊牛排好厚,但唔會好靭,都不錯👍🏻

🍝松露野菌烤茄子意大利千層麵(需時約20分鐘)

🍰甜品
不過最後因為太飽都係食得半個😂

餐廳仲有個角落位可以打下卡,都幾有心思👍🏻