2016-12-09 705 瀏覽
正日生日飯,大人揀左呢度,我自己就好少揀呢d bar+restaurant嘅舖頭,因為通常都嘈,同埋窄呢間餐廳喺正尖東站出口旁邊,不過我建議出返尖沙咀站過馬路一定快過喺兩個站中間行喺門口等店員check返booking就可以入座,搭枱基本上係無可避免,因為大部分都係一張長枱坐好多組人menu非常豐富多選擇,紅字嘅must try item亦都超多,樣樣都叫人must try咁滯千揀萬揀之後....其實我地有叫飲品,不過冇影低我地唔飲酒,所以兩杯都係mocktail,一杯係橙色嘅PPQ(桃/西柚),一杯係紅色嘅parrot(荔枝)唔係好肯定份量大細,同埋一張長枱咁多人坐,位置唔多都唔敢叫太多野食我幻想個脆卷係入面充滿雞茸,或者至少入面係有野嘅,但原來只係春卷皮頭尾填左d雞茸同黑松露,中間係空心咁多黑松露擺入口原來都幾咸,我呢平民食唔慣大蝦意粉係最好食嗰樣,一黎隻蝦堅大,二黎意粉汁都好有蝦味,最後係意粉軟硬適中不過真係趁熱食,凍左就唔係嗰回事最後先上黎嘅拼盤,諗住可以一次試幾樣野,但係...我唔識欣賞,我錯了相入面中間係一舊芝心肉丸,旁邊3條骨係豬仔骨(同我認知嘅豬仔骨唔一樣,而且味道普通

千揀萬揀之後....

其實我地有叫飲品,不過冇影低

黑松露雞茸脆卷

咁多黑松露擺入口原來都幾咸,我呢平民食唔慣
大蝦扁意粉

不過真係趁熱食,凍左就唔係嗰回事

相入面中間係一舊芝心肉丸,旁邊3條骨係豬仔骨(同我認知嘅豬仔骨唔一樣,而且味道普通),順時針去見到兩條牛油果唔知咩卷(口感好攪笑,軟軟地有d似甜品腸粉,同埋係凍嘅),再落又係黑松露脆卷,最後有d菜嗰堆係辣八爪魚(食到最後兩粒先覺得辣,同埋不停覺得自己食緊擦膠)

有d野都係試過一次就算,我都係覺得食晚飯要坐得舒服,最好唔洗搭枱,仲要唔好坐bar枱...
題外話/補充資料: openrice竟然誤會我呢篇食評係試食活動,我真金白銀俾錢食架唔該,我生日飯黎架,批核時請詳細閱讀食評,多謝合作!
2016-12-02
生日