2011-05-08 10 瀏覽
聽日係母親節,所以就一心想去買ROSE RASBERRY MARCARON CAKE最後買左一件ROSE RASBERRY MARCARON CAKE & 一件RASBERRY MACARON我今日早上要番學,所以就著住校服去買。一行入去,企左成5分鐘,企係度嗰三個女仔完全無諗過要serve我之後我睇左陣,有其他人行入黎,佢地竟然同人地介紹最出名的蛋糕款我睇中了蛋糕後,就去收銀果度講要既蛋糕;之後企係蛋糕櫃前果兩個女仔既其中一個終於開口同我講:其實你同我講要咩都得架喎!咁我就指住件ROSE RASBERRY MARCARON CAKE,我話要一件。佢就好唔情願咁樣問我:你指緊果件係咩黎架?企係我前面果個女仔竟然無幫我答問我果個女仔,仲要扮聽唔到,繼續排Macaron。最後佢pack好左,遞俾我果時先勉強笑一笑咁講句多謝對佢既服務真係好失望但係我唔會因為服務差而亂評蛋糕的質素。RASBERRY MACARON $15番屋企前就食左,沒有拍照。一拎上手,個皮好薄,好易碎。一咬落去,好透心涼的感覺,內餡好濃味,好厚。第一啖覺得好甜,之後開始覺得可以。唯一美中不足既係,完全食唔出杏仁味;或者其

我今日早上要番學,所以就著住校服去買。

我睇中了蛋糕後,就去收銀果度講要既蛋糕;
佢就好唔情願咁樣問我:你指緊果件係咩黎架?

最後佢pack好左,遞俾我果時先勉強笑一笑咁講句多謝

對佢既服務真係好失望

但係我唔會因為服務差而亂評蛋糕的質素。

RASBERRY MACARON $15
番屋企前就食左,沒有拍照。
一拎上手,個皮好薄,好易碎。
一咬落去,好透心涼的感覺,內餡好濃味,好厚。
第一啖覺得好甜,之後開始覺得可以。
唯一美中不足既係,完全食唔出杏仁味;或者其他口味會食得出。
最後要講既係,食完之後好似無食咁,完全沒有殘餘味道在口腔內。
但$15件,差不多了。

ROSE RASBERRY MARCARON CAKE $40
我還未拍照她就吃掉了

媽媽說:一咬落去,好似一堆硬糖霜化開哂,做得幾好。
MARCARON較薄身。
但係木莓沒有水,較乾身。
吃不出忌廉是玫瑰味,只知道味道討好。
但並不回味。
2011-05-07
5 分鐘 (外賣自取)
母親節