Morton's of Chicago

2021-10-23 858 瀏覽
期待咗好耐,終於有機會嚟試。上open table book位,見到好多comment都話服務唔係幾好,但係最後都決定黎食。唔知係唔係我遲咗少少,其他來慶祝生日嘅人,枱面上都有decoration ,但係我嗰張就冇😟當晚超過一半嘅人都係黎慶祝,打電話confirm Booking嘅時候,講埋生日人嘅名,就會將名print喺Menu上面,好多人為咗佢而嚟食。當晚我哋叫咗兩個Steak & Lobster set,食物份量好大,剩咗好多食唔晒,有啲浪費。如果兩個人食,強烈建議只叫一個set,然之後再散叫其他食物。先來一個前菜,洋蔥包。食完麵包,就會上main course。就算係side dish,份量都好大。如果唔係特別大食,真係唔好嗌兩個set,以免浪費。食到最後,生日嘅人會有一個免費梳乎厘。食物味道好好,份量好大。服務都唔錯,唔似網上面嘅人寫到咁差。如果節日慶祝,嚟呢度真係一流。唯一美中不足,係無風景睇。
期待咗好耐,終於有機會嚟試。

先來一個前菜,洋蔥包。
洋蔥包

食完麵包,就會上main course。

食到最後,生日嘅人會有一個免費梳乎厘。
生日梳乎厘

食物味道好好,份量好大。
服務都唔錯,唔似網上面嘅人寫到咁差。
如果節日慶祝,嚟呢度真係一流。
唯一美中不足,係無風景睇。
炒薯仔粒
焦糖燉蛋