2012-02-09 33 瀏覽
係openrice 到見到有coupon , 9點半後, 食夠250 可以減100蚊, 見幾抵咁, 就去試下LA. 原來9點4先開始排籌, 咁我同朋友就9點到LA, 企左D人係出面, 我諗都係等宵夜時段的, 然後就form 左一條隊出來, 大約9點半就派籌, 我地係第4個, 所以好快就入得. 聽聞monster sushi 係出名創作壽司, 都幾期待, 有握壽司, 手卷,軍艦, 刺身果D , 正正常常, 款都幾多., 我地二個人都幾左幾多碟下, 三文魚壽司 酸辣三文魚軍艦 花之戀哥斯拉卷 帆立貝鰻魚小卷松葉蟹膏玉子燒海膽玉子燒美乃滋蟹棒壽司 三文魚壽司 真係麻麻LA, 好唔新鮮, 三文魚又細塊, 唔值$14 呢個價酸辣三文魚軍艦, 聽牙媽講軍艦果D刺身唔抵食, 因為D人係用D唔靚, 頭頭尾尾的刺身來做軍艦的, 但係朋友想試就試下LA , 辣的壽司真係第一次食(唔計wasabi果D辣) , 呢個係中式的辣, 感覺好奇怪, 我唔係幾接受到辣椒同壽司ge 配搭 , 而且呢個軍艦一D酸味都無- -. 呢個卷物有4小件, 芝士同鰻魚係面, 入面有熟GE三文魚, 芝士同鰻魚二樣濃味的

我地二個人都幾左幾多碟下,
三文魚壽司
酸辣三文魚軍艦
花之戀
松葉蟹膏玉子燒
海膽玉子燒
美乃滋蟹棒壽司
三文魚
酸辣三文魚
, 而且呢個軍艦一D酸味都無- -.
鰻魚小卷
呢個卷物有4小件, 芝士同鰻魚係面, 入面有熟GE三文魚, 芝士同鰻魚二樣濃味的食物夾埋一齊好似失去左原有味道, 奇怪的, 不過都好食GE.
鰻魚 : D
鏝魚幾大條! 好味!
帆立貝
帆立貝 , 係我覺得最好食的 , 呢到GE帆立貝好新鮮!
花之戀, D蟹子爆晒出來 - = =
我覺得呢到GE花之戀唔多吸引, 佢係好多蟹子 , 重跌晒出來, 三文魚係一塊過咁圍住舊飯, 以我一向食GE花之戀都係由幾塊三文魚砌成花的型狀, 所以我覺得呢個花之戀都整得幾求奇
($30)
哥斯拉卷
哥斯拉卷, 幾有新意, 最外層係炸物(色彩幾鮮染 = =) , 包住鰻魚, 都幾好食GE, 但係有D"濟"GE感覺.
玉子燒
呢到GE玉子燒真係好好食, 一定要係熱辣辣GE時候食, 玉子甜甜地, 同埋蟹肉一齊好夾!
, 而海膽玉子燒就好唔抵食LA , 因為海膽非常之少, 加上同埋玉子一齊煎, 基本上係食唔到海膽的味GE,

見到D侍應放張D 單放係D壽司上面, 真係幾唔衛生

埋單211 二個人!
好飽!
2012-02-08