2024-04-02 49 瀏覽
小編之前去過銅鑼灣分店,由於肚皮有限,係同等搶眼惹味嘅燒雞同火山排骨之間,只可忍痛二選一。今次到訪尖沙咀分店,一於試試上次未食到嘅火山排骨。店內畫滿海洋感覺嘅壁畫,加上紅磚牆,有點型格。🔅火山排骨 $228份量好震撼,成個火山咁,啱晒食肉獸。排骨啖啖肉,肉亦煮得軟嫩,好容易搣落嚟食。醬汁方面,小編就揀咗甜酸醬,甜甜酸酸,夠開胃🔅青咖喱軟殼蟹 $168 軟殼蟹肥嘟嘟,浸落濃郁嘅青咖喱度,有啲辣,但又好惹味。附送嘅蒜蓉包充滿牛油酥香,即使就咁食都已經好好味。最喜歡佢用小火爐慶住,保持熱度,保持辣感🔅小食拼盤 $188拼盤已經包括蝦餅、魚餅、春卷、香葉紙包雞同脆卜卜蝦片。偏好魚餅,帶獨特泰式香草味;蝦餅夠熱又彈牙;香葉紙包雞啖啖肉,吸收晒香葉香氣🔅炭燒豬頸肉 $98燒得好香口,邊位微微焦香,咬落鬆軟又香嫩

🔅火山排骨 $228

🔅青咖喱軟殼蟹 $168

🔅小食拼盤 $188

🔅炭燒豬頸肉 $98
燒得好香口,邊位微微焦香,咬落鬆軟又香嫩

• 火山排骨
  • 炸蝦餅