第5波疫情緩和,忍左咁耐終於可以出嚟食好西了👏🏻😁。無晚市堂食的日子,真係悶死人了,所以希望再約姊妹去Chill 下,悠閑咁食下野。所以今次帶左姊妹Ivy 試吓CBD的美食,encore 呢間餐廳🍴😋我哋一黎就叫左兩杯嘢飲涷的焦糖脆脆奶茶 $52,雖然我感受不到脆脆的口感,可能係我地啲港女性格掛住自拍,沒有即刻去品嚐😂 但我發現用飲管輕輕沾上cream 上的焦糖含在口裡,再啜一啖冰涷的奶茶,清淡的奶茶頓時把我口中甜蜜的焦糖沖走的感覺真係好正,有唔同口感。涷的熱帶雨林(這杯飲品是由Grenadine, Cranberry, Orange, Pineapple, Soda 組成)$35 我姊妹話返我聽這杯飲品的水果味好平均,加埋soda的氣,令她的胃口提升,可以進入大吃大喝mode.威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $238, 呢個真係整得好好食,切開鬆化既酥皮,見到入面既鮮嫩既三文魚填滿好整個酥皮包,入面還有少量的菜真係fresh 上加fresh,我就覺得原味已經唔錯,所以我就乜去點黃椒醬去一齊食。黑松露忌廉什菇意大利飯 $128,這個意大利飯不油膩,食完不會滯,黑松露味濃,飯的質感粒粒分明,喜
第5波疫情緩和,忍左咁耐終於可以出嚟食好西了👏🏻😁。

我哋一黎就叫左兩杯嘢飲
涷的焦糖脆脆奶茶 $52  及  涷的熱帶雨林  $35

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $238

黑松露忌廉什菇意大利飯 $128,這個意大利飯不油膩,食完不會滯,黑松露味濃,飯的質感粒粒分明,喜歡吃軟飯的朋友或者老友記,建議同餐廳講叫煮淋啲,會比較合適佢地🤔 我下次帶兩老黎食都得😌 大廚很有心機意大利飯的大磨菇,真的好像一粒巨大帶子,真是色香味俱全😃👍🏼
黑松露忌廉什菇意大利飯 $128

大麻二酚小食拼盤 $148,見到呢個名感覺幾猛料咁,其實我是吃不到大麻二酚有什麼味道的,所以大家唔使怕唔好味道,拼盤有炸雞翼,炸洋蔥圈,同埋炸蝦餅,配置泰式甜辣醬及辣醬,我最鍾意就係佢個炸蝦餅好味彈牙。
大麻二酚小食拼盤 $148

整個晚飯都很Relax, 侍應哥哥很好推介我們星期一至四全日所有食物係都85折(15%off),這裡地方很舒適闊落乾淨
,真是一個好好的地方。
2022-05-15
涷的焦糖脆脆奶茶 $52  及  涷的熱帶雨林  $35