2021-10-18 19 瀏覽
連續兩個颱風來襲,中間個空檔緊係要約個姊妹出嚟食餐好架啦🥰我個姊妹Rudy 問我有無興趣試啲新嘢,原來係大麻二酚CBD,之前都有睇過電視節目介紹過不會令人上癮及依賴而且會令人有放鬆的感受,所以我就放心去試少少,因為都係第一次試,所以只在飲品裡加CBD,等下次大膽啲再响主食裡加CBD🤓,因為餐廳可以讓客人選擇CBD的份量,第一次食可以少少地感受下🙃我地因為鐘意食咖哩,所以叫左份 鐵板青咖哩安吉拉雞卷HK$118佢個青咖哩好香好正,辣度對我地呢啲想食少少辣但未到中辣既人黎講 簡直係啱啱好,雞卷皮一端軟身,另一端鬆脆,一次過食到兩個口感😃正!!接住黎嘅係 薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律 HK$248 ,我其實因為見有藜麥兩隻字覺得好健康而叫😆,入返正題個主角 羊架用香草醃得非常入味,而且羊肉一啲都唔酥,怕酥的朋友仔就唔怕了,至於藜麥就配上淡忌廉、沙律菜絲及羊架的甜醬用黎親托返個羊架,又真係幾夾喎😃最後,嚟埋個 夏威夷柚子漬三文魚珍珠飯 HK$148, 呢個飯真係超好食😋,我好鐘意佢入面嘅 椰菜仔 好好咬口,椰菜仔係超級蔬菜類,有5個健康好處 包括1)含豐富維他命2)抗炎3)控制血糖
連續兩個颱風來襲,中間個空檔緊係要約個姊妹出嚟食餐好架啦🥰

最後,嚟埋個 夏威夷柚子漬三文魚珍珠飯 HK$148, 呢個飯真係超好食😋,我好鐘意佢入面嘅 椰菜仔 好好咬口,椰菜仔係超級蔬菜類,有5個健康好處 包括1)含豐富維他命2)抗炎3)控制血糖 4)含豐富抗氧化物 5)也是天然解毒劑 。 除咗有椰菜仔仲有蘆筍。 主角三文魚很新鮮,整體黎講又好味又容易入口。 下次再黎我一定要叫返呢個飯,同加啲CBD 試下先☺️

這餐飯我叫左杯野飲 蜜桃乳酪沙冰 HK$58,杯野個賣相好靚,好有秋天的感覺😃 一路食飯一路啜,杯野唔會太甜感覺清新,而且我仲加左CBD🙃 都唔知係個餐廳既氣氛燈光舒適 定係 我飲左CBD 飲品後個人特別relax 呢?!🤔 個人真係好輕鬆 咩工作壓力都放低哂,睇嚟我下次要再黎感受下先得😌

臨走前,發現門的旁邊有CBD給人客選購,可能啲人食過覺得正會買返屋企自己煮CBD美食😃

2021-10-11
  • 青咖喱安吉拉雞捲