2010-06-15 7 瀏覽
今日收到個餐廳經理call話佢地今晚開始做個抵食set, 於是叫阿honey同我去2人世界一下, 想早d食完飯返去睇電視, 所以好早去食, 天氣唔太好但晚上餐廳氣氛幾正. 個餐$198一位, 我地一人一份, 個主菜同粉都有得揀, 咁可以食多d唔同野.一開始就有d蝦片及熱毛巾 (好窩心), d蝦片有黑椒味嫁!頭盆: 春卷(夠脆又薄), 粉卷(有d肉粒紅蘿蔔木耳都幾健康, 不過皮可以再薄d, 唔夠滑) 同札肉沙律 (什錦札肉及芽菜, 入面好似有d爽爽地既豬耳, 幾清新開胃)主菜: 燒大頭蝦 (好香又大隻, 平時食成百幾蚊隻), 另外有咖喱牛腩跟牛油法包多士(個menu話係脆皮, 原來係將d牛腩炸過, 將特別呀, d咖喱汁點d包, 好正呀, 唔夠飽, 叫個白飯撈仲得, 不過個餐仲有碗粉)粉: 牛肉河或番茄米線 (我本人鍾意番茄多d, 又有爽蝦及蝦肉打成既蝦條, 仲有d蛋花, 因為可以無咁漏) 另honey既牛河成碗車頭河咁(有牛丸, 百葉, 牛筋, 牛肉, d牛肉好林, 不過牛筋唔夠火喉, 但啖湯好濃味及清)甜品: 椰汁涼粉芒果 最後honey話要再去, 因為有個超大螢幕同大plasma睇世
我地一人一份, 個主菜同粉都有得揀, 咁可以食多d唔同野.
一開始就有d蝦片及熱毛巾 (好窩心), d蝦片有黑椒味嫁!
主菜: 燒大頭蝦 (好香又大隻, 平時食成百幾蚊隻
, d咖喱汁點d包, 好正呀
, 唔夠飽, 叫個白飯撈仲得, 不過個餐仲有碗粉)
甜品: 椰汁涼粉芒果

最後honey話要再去, 因為有個超大螢幕同大plasma睇世界盃, 我叫佢同friend去唔好預我.

黑椒蝦片, 椰青
頭盆