資訊:

4年前小彤子為我慶生已經黎過一次,今日到我和為小彤子慶生再次造訪,場地大變身,餐廳用近似Tiffany blue的顏色和整體裝修風格更添高雅感,而且一大面牆壁畫了貓貓壁畫,鍾意貓的小彤子一見到更雙眼發光~菜式配搭有諗頭,有d打卡必備、有d配搭好特別、有d則特製醬汁大大提升了菜式對味蕾的衝擊……再加上食材樣樣都好新鮮,物超所值!!!海膽魚子醬多士~完全無得輸,多士夠曬脆,而海膽和魚子醬好creamy多到滿瀉,眼球和味蕾都滿足到一個點~新鮮生蠔~今日有兩個品種,各有特色,都大大隻好有睇頭,一款creamy d,另一款則海水味重~油封法國鵪鶉脾及栗子~鵪鶉脾煙燻味好重好香,而且肉質好鮮嫩多汁,特別要讚個醬汁,蜜甜帶少少酸好開胃~北海道帆立貝刺身及温泉蛋~篤爛左温泉蛋,令蛋黄汁和帆立貝完全融合,再加上Lime Sorbet,撈埋個口感和味蕾實在好有驚喜~Lime Sorbet的酸酸甜甜帶出帆立貝味道鮮味,好夾而且清新到爆,一啖接一啖完全停唔到口~托斯卡尼鮮肉蕃茄濃湯&松露牛肝箘湯~兩個湯都好味,真是鹹魚青菜各有所好。一個鮮味醒胃feel,特別一提個魚好滑;一個菇菌愛好者不能自拔,菇箘味濃松露味

!!!

托斯卡尼鮮肉蕃茄濃湯&松露牛肝箘湯~兩個湯都好味,真是鹹魚青菜各有所好。一個鮮味醒胃feel,特別一提個魚好滑;一個菇菌愛好者不能自拔,菇箘味濃松露味香

北海道牛乳慢煮白鱈魚柳~我本身並非特別鍾情於魚,但牛奶煮魚好好味,魚肉在肉類黎講輕d,配合牛奶的creamy好特別。魚肉質地實淨但唔嚡,有咬口,加上蜆好鮮味,畫龍點晴

龍蝦意大利麵~龍蝦大隻有蝦膏,表面再燒一燒過,好香!再配上蕃茄意大利麵,都真是無得輸的配搭

LOVE SONG及FONDNESS~兩杯飲品都清新好飲,岩曬女仔易入口好打卡,青蘋果清新,無花果特別

甜品拼盤~大大細細猶如九大恒星一樣令人目不暇及
,綠茶、朱古力、藍莓、芒果、玄米茶、檸檬、士多啤梨、芝麻、椰子……食到停唔到口~影相打卡又好,吃落肚又好,都真是完全無得輸和令人念念不忘

• 北海道牛乳慢煮白鱈魚柳
  • 北海道帆立貝及温泉蛋