2023-07-22 156 瀏覽
(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑Samosa Chaat($85)呢個係印度薯餅,一上枱就好靚,係用電單車造型裝住,一夾起原來係心型既❤️一食頭一啖就似普通薯餅,食中間啲就開始有啲辣既香料味,加埋旁邊個酸酸甜甜既醬,係一個唔錯既前菜😃Veg Manchurian Dry/Gravy($94)呢個係因為覺得佢個名好搞笑,完全唔知係咩黎就叫左😂😂黎到係用個鑊鏟裝住,一碟好似鎮江骨咁,但其實原來係炸左既椰菜花,好得意🤣🤣🤣🤣不過係會愈食愈辣😧Paneer Makhanwala($119)去食印度菜一定會食咖哩,但個人黎講就鍾意食奶油味重既咖哩多啲😛所以就叫左呢款試試,呢個入口順滑,奶油味夠,又完全咖辣,值得推介🤓🤓Veg Pulao($70)因為食咖哩,就叫左個飯黎撈,因為怕唔夠飽😂😂印度米係長條形,瘦瘦長長,同平時我地食個啲唔同,我炒出黎係黃色,但我地解構唔到啲黃色係咩味,但係加埋咖哩就好夾☺️☺️Mango milkshake ($55)Pistachio milkshake($65)天氣咁熱一定要叫杯凍野飲下,其實本身係想叫Mango Lassi,但唔小心叫錯左mango mi
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑

Samosa Chaat($85)

Veg Manchurian Dry/Gravy($94)

Paneer Makhanwala($119)

Veg Pulao($70)

Mango milkshake ($55)
Pistachio milkshake($65)
天氣咁熱一定要叫杯凍野飲下,其實本身係想叫Mango Lassi,但唔小心叫錯左mango milkshake😂😂不過都唔怕,個味其實都好似mango lassi,我地見到佢會係冰櫃到拎雪糕出黎打個Milkshake,覺得有開心果雪糕好特別😛😛味道黎講係幾好味既,但如果唔太食甜既人可能會覺得稍甜,但印度人應該本身都係食得比較甜,所以呢2杯都係偏向佢地平時既口味🤣🤣

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
因為我之前都未食過正宗既印度菜🇮🇳所以其實都唔知正常價錢係大概幾多,所以冇咩概念🤣🤣但佢既份量黎講都唔少,啲飯同咖哩我地最後都飽到食唔曬🙈價錢唔算話最平但其實都同平時出去其他餐廳食差不多,但就可以試下啲特式既印度菜😛😛

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
呢間印度餐廳係寶勒巷入面既萬事昌廣場,即係其實係嘉寶漢堡附近,平時經過可能會ignore左呢棟野,但呢棟大廈本身都有其他餐廳,下次都可以去試下其他餐廳😃

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
入到去啲裝修勁靚,光猛得黎又乾淨,位置超闊落,有好多大枱,我估可能印度人本身都鍾意一家人/一大班人去食野,仲有好多裝飾可以比人影下相打下卡😍

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
印度菜比人既感覺都主要係咖哩,但呢到既菜式係超級多,睇menu都要慢慢睇下有咩好食😂😂同埋佢有咖少都係素食黎,所以就算有朋友食素食都可以揀呢間餐廳gathering,而家鋪面都幾靚,職員雖然唔太識中文但都好友善🥰🥰